Professors i personal de serveis de la UAB faran vaga durant la selectivitat

Del 8 a l'11 de juny aturaran l'activitat durant dues hores, de 9 a 11 del matí

Un estudiant abans de començar l'examen de la selectivitat
Un estudiant abans de començar l'examen de la selectivitat | ACN
NacióSabadell
02 de juny del 2021
Actualitzat a les 16:34h
El sindicat CGT, juntament amb el col·lectiu d'investigadors pre i postdoctorals en lluita i l'Assemblea de Professorat Associat de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), ha convocat aturades per als quatre dies de selectivitat, que tindran lloc del 8 a l'11 de juny, al campus vallesà.

Així ho ha explicat el membre de la secció sindical a la UAB, Ermengol Gassiot, detallant que la vaga consistirà en aturades de 9 a 11 hores durant aquests dies per part de professorat i personal de serveis. Ho ha justificat per les condicions laborals en el sector científic i universitari, la manca "de reconeixement" per l'adaptació de classes presencials a virtuals dels docents i la "poca previsió" en matèria telemàtica, després que la primera onada va obligar a optar per aquest ensenyament.

També ha demanat "la regularització del professorat associat", d'acord amb la disposició transitòria de personal docent i investigador de les universitats públiques que va entrar en vigor a finals de 2006. Així com, l'aplicació d'un pla d'estabilització dels mestres i un increment salarial, sense doble escala. 

Gassiot ha exigit que s'apliquin pròrrogues per als investigadors que van haver de detenir els seus projectes amb l'esclat de la pandèmia, quan la universitat va estar tancada entre març i juny de 2020.

La protesta, entre les reivindicacions, inclou aturar l'increment de ràtios en graus i màsters, perquè "comportarà la massificació de les aules", cosa que suposarà un augment de càrrega de treball i que això s'estendrà a el servei de suport a la docència.