presos polítics

Un centenar de persones reclama la llibertat de Carme Forcadell des de la plaça Sant Roc

Una concentració que s'uneix a la diària de la Gent de la Plaça

per Albert Hernàndez, Sabadell | 14 de maig de 2021 a les 13:47 |
La concentració a la plaça Sant Roc | Albert Hernàndez
El passat 6 d'abril, l'expresidenta del Parlament Carme Forcadell recordava en una piulada que duia 1.111 dies a la presó i afegia, "no sé quan s'acabarà aquest patiment, perquè la repressió no s'atura". Aquest divendres, des de Sabadell, a la plaça Sant Roc, un centenar de persones ha reclamat la seva llibertat.

En una concentració que, a la vegada, també ha estat homenatge i record a Forcadell per ser la fundadora, en l'àmbit local, de la Plataforma per la Llengua Vallès Occidental. "Llibertat", ha estat la paraula més escoltada, com també "llengua" i "català", ja que també s'ha realçat la seva figura en la tasca per la defensa i difusió de l'idioma. 

  El membre històric de la Plataforma, Marc Monràs, ha repassat "els 15 anys de lluita" i que "no hem assolit l'objectiu", així mateix, i aprofitant la presència de diputats al Parlament a la plaça com Juli Fernàndez, d'ERC, i exalcalde de la ciutat, Xavier Pellicer, de la CUP, i Aurora Madaula, de Junts, els ha recordat el resultat de les últimes eleccions, quan fa tres dècades hi havia "un 11% d'independentistes i s'ha passat al 52%". 

 

La pancarta que reclama la llibertat de Forcadell Foto: Albert Hernàndez


Una reivindicació, impulsada per la Plataforma per la Llengua Vallès Occidental, juntament amb la Gent de la Plaça, que a diari s'aplega a les portes de l'Ajuntament de Sabadell per reclamar la llibertat dels presos polítics. Una mobilització que va arrencar a l'estiu de 2019 i que s'ha dut a terme ininterrompudament tot aquest temps, únicament l'ha aturat la pandèmia, quan es va decretar el primer estat d'alarma. Però es va recuperar al maig, ara fa una mica més d'un any. 

 

Participació