Una unitat de repartiment de Correus encadena 28 dies de vaga indefinida a Sabadell

Asseguren que l'afectació arriba a 70.000 persones; Correus recorda l'aposta per una ocupació de qualitat

La concentració de fa uns dies a la plaça Sant Roc
La concentració de fa uns dies a la plaça Sant Roc | ACN
03 de maig del 2021
Actualitzat a les 17:14h
Els treballadors de la unitat de repartiment número 4 de Correus a Sabadell han encadenat 28 dies de vaga indefinida. De fet, el passat dimarts 6 d'abril, va arrencar aquesta protesta laboral que busca una negociació amb l'empresa, perquè, tal com ha assegurat el sindicat CGT, es puguin "resoldre problemes endèmics".

La unitat en vaga dona cobertura als barris del nord de la ciutat, un volum de població de 70.000 persones. Aquesta aturada ha suposat que s'hagi acumulat correspondència i missatgeria que "pot ser important". El sindicat ha exigit que 26 carters passin a formar part de la plantilla indefinidia i que únicament n'hi ha 18. Això provoca que aquests treballadors tinguin una sobrecàrrega de feina.

"Hi ha una manca de contractació que fa que hi hagi una precarització del servei i menys personal del que necessita la ciutadania, una situació generalitzada arreu", ha assenyalat el membre del comitè de vaga, Eduardo Fernández. També l'enviament postal vinculat a la campanya electoral s'ha vist afectat pel que fa a les retribucions que perceben els treballadors.

Arran de la vaga, l'empresa ha derivat el servei de paqueteria a una altra unitat de repartiment, que el comitè ha denunciat que ha comportat la contractació de sis persones. "És el que nosaltres demanàvem i ens deien que no podia fer-se", ha explicat. Per això, ho han denunciat a Inspecció de Treball. 

Garantia del lliurament 

Correus ha garantit que manté la qualitat i assegura "els compromisos de lliurament en els terminis contractats pels ciutadans i empreses". Així mateix, ha recalcat que "reafirma l'aposta per l'ocupació estable i de qualitat" i que durant 2020, un total de 4.005 persones es van incorporar com a treballadors de contracte fix i que actualment hi ha dos processos més per a incorporar persones com a personal indefinit, 3.421 de la convocatòria de 2019 i 3.254 de la de l'any 2020.

L'empresa ha remarcat que no ha derivat cap correspondència a cap altra unitat i que tampoc ha contractat personal per a Sabadell per "absorbir" la paralització de l'activitat.