Sant Jordi 2021

El periodista Víctor Colomer versiona el procés amb clàssics de la literatura a «Contes tristos del procés»

La quarta obra des de 2012 del periodista i escriptor

per NacióSabadell, 22 d'abril de 2021 a les 14:25 |
El nou llibre de Víctor Colomer | Cedida
El periodista i escriptor, que va treballar tres dècades al Diari de Sabadell (1980-2015), Víctor Colomer ha presentat un llibre que duu per títol Contes tristos del procés (Pagès editors), que versiona el procés independentista amb clàssics de la literatura universal. 

Són 13 relats d'aquest episodi de la política catalana amb grans llibres, per exemple, situa l'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont com a protagonista d’un relat de Jorge Luis Borges; el president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, a La Taronja Mecànica d'Anthony Burgess i el també expresident Quim Torra com a Jesucrist en l’Evangeli segons Sant Mateu.


Noms, i protagonistes, a partir de l'1 d'octubre de 2017, però també d'altres que han aparegut amb posterioritat al referèndum com ara, el jutge Manuel Marchena, que va presidir el jurat que va jutjat i condemnar els presos polítics -nou dels 12 jutjats-. 

Una obra amb un aire agre, surrealista, fins i tot trist, i molt d'humor que ofereix un altre punt de vista d'uns fets que s'han abordat des de tots els punts de vista. 


És el quart llibre de Colomer, des des 2012, després de Sabadell imaginari, una creació amb fotomuntatge; El Llibre de les Meravelles, una altra ficció irónica en imatges sobre el moviment independentista que va publicar el 2015 i El Cazador de Espíritus, de l'any 2019, en versió en línia. que és una biografia de l’exorcista Antonio Jiménez. 

Altres notícies de Sant Jordi que et poden interessar


 

Participació