Així prepara Sabadell la celebració de Sant Jordi d'enguany

La festivitat s'allarga al calendari, des d'aquest dilluns i fins divendres

La Diada de l'any 2019
La Diada de l'any 2019 | Juanma Peláez
NacióSabadell
18 d'abril del 2021
Actualitzat el 22 d'abril a les 10:25h
Aquest any hi haurà celebració de Sant Jordi a la via pública. Després d'un 2020, sense festivitat al carrer, per estar amb el confinament de la població, aquesta tradicional jornada s'estendrà en el calendari i, com ve sent habitual en temps de pandèmia cites que suposaven gran concentració de persones, amb limitacions.

Des d'aquest dilluns, els venedors de roses i llibres podran oferir els seus productes fins divendres –les llibreries fins dissabte–, en  l’horari comercial i davant l'establiment, sempre i quan es pugui garantir la distància d'1,5 metres, provisió de gel hidroalcohòlic, prevenir la concentració i es puguin gestionar les cues.

Això cal afegir els tallers i activitats, entre d'altres, que han programat les biblioteques municipals, així com visites als museus municipals. Es recuperarà la firma d'alguns autors locals, al pati del Museu d’Art, com ara, Roc Casagran i Josep Górriz, entre altres.

Per a la gent gran, també hi ha una agenda d'actes, en els mateixos dies, del 19 a 23 d’abril, als complexos de persones grans, a l’antic Mercat de Sant Joan, a la Biblioteca de Ponent i, de forma virtual, al canal de YouTube de Cicles de Vida. Hi col·labora també el Conservatori. Està previst cites relacionades amb la jornada com ara, recitals poètics i musicals, explicació de relats curts, tallers de manualitats per fer marcadors de llibres o mostres de cuina per fer un pastís de Sant Jordi, entre altres.

Als jardinets de l'Espai Cultura

Els jardinets de l'Espai Cultura, de la Fundació 1859 Caixa Sabadell, tornarà a ser un punt de trobada, des de primera hora del matí i fins al vespre. Des de les 9.30 hores fins a les 13 hores, estarà reservat per al públic escolar. Per als alumnes d'educació infantil -de 2 a 5 anys- s'ha programat l'espectacle Cletu, el drac despistat, a càrrec de la Berta del Poblet.

Per a estudiants de primària -de 6 a 12 anys-, Polsim de màgia per a Sant Jordi, a càrrec de Fèlix Brunet. De tots dos espectacles se'n faran tres passis. Els centres també podran visitar les exposicions La ciència del joc i MontPhoto: Concurs Internacional de Fotografia de Natura a les sales expositives de l'Espai Cultura.

Posteriorment, d'11 a 13.30 hores i de 17 a 20 hores, és la franja previst per al públic familiar. S'organitzarà el Jardí de la lectura que inclourà El jardí de les endevinalles i poemes on es convidarà als assistents a descobrir endevinalles, poemes d'objectes, animals, menjars i mil coses més que es poden trobar en els llibres de contes. També es podrà trobar el El racó dels llibres i la lectura, una exposició-ambientació amb llibres de contes i caixes de fusta per a gaudir dels contes. També es podrà fer el taller Sóc el Drac!

La proposta escènica arribarà de la mà de Teatre aula, amb l'espectacle Giro-dari -es faran dues representacions-, un conte musical amb titelles, que recorda i ret homenatge a Gianni Rodari.