El cribratge a la comunitat universitària de la UAB arriba al campus de Sabadell

Serà el darrer dia de les proves engegades el passat 8 d'abril

Cribratge massiu a la UAB
Cribratge massiu a la UAB | Roger Navarro
NacióSabadell
14 d'abril del 2021
Els testos massius, que des del passat 8 d'abril s'estan duent a terme entre la comunitat universitària de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), per iniciativa del Departament de Salut, arriben aquest dijous al campus de Sabadell, de 9 a 15 hores al vestíbul principal.

Com al llarg d'aquest dies, es poden realitzar dues proves: PCR mitjançant automostra nasal i test serològic ràpid (amb sang capil·lar) per saber si ja s'ha passat la malaltia. Són de caràcter voluntari i cada persona podrà decidir si vol realitzar-ne dues o només una. 

Serà el darrer dia d'aquesta iniciativa a la universitat vallesana. A més, també hi ha un punt fix a la plaça Cívica, situat davant de la farmàcia, i un d'itinerant, que aquest dijous se situarà a la Facultat de Medicina. Fins aquest dimarts s'ha sotmès aquests exàmens, 4.986 persones. 

Aquests cribratges formen part de l'estratègia deeenvolupada a les universitats catalanes amb l’objectiu de detectar persones asimptomàtiques, per poder trencar les cadenes de transmissió, i fer un seguiment de l’evolució de la transmissió en poblacions concretes.