universitats

Sabadell tindrà un grau d'Infermeria el curs 2023-2024

Uns nous estudis que són fruit de l'increment de 600 places públiques del Govern

per NacióSabadell , 30 de març de 2021 a les 19:00 |
El campus UAB a la ciutat | Juanma Peláez
La Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) impartirà un grau d'Infermeria el curs 2023-2024 a Sabadell. Així ho ha assegurat el rector, Javier Lafuente, en una entrevista, aquest dimarts, a El Cafè de la Ràdio de Ràdio Sabadell. Una afirmació que ha arribat perquè es crearan 600 noves places públiques per tot el país d'aquesta formació, tal com li han traslladat des del Govern. 

Lafuente ha explicat que "el pes" que té la UAB a Catalunya "li tocarà una part important per fer el que volem". I això vol dir tenir aquest grau a Sabadell i a l'Hospital Germans Trias i Pujol, a Badalona. "Podré garantir que hi hagin places a Sabadell. Si puc aconseguir més, també", encara que no ha precisat el nombre total, malgrat admetre tenir un càlcul fet. 


La seva idea és que l'Artèxtil, tal com es va acordar amb l'Ajuntament, aculli els estudiants, però també es reparteixin entre la unitat docent de l'Hospital Parc Taulí i el campus de la universitat a la ciutat, "l'únic que està fora de Bellaterra i cal reforçar-lo", ha manifestat. Tampoc ha descartat que l'antiga fàbrica esdeveingui el centre d'aquests estudis. 

Sigui com sigui, ha admès que "aquestes places eren un clam" a Sabadell i ha explicat que està tot preparat per engegar la maquinària, tant l'hospital com l'unitat docent i la facultat, quan la Generalitat doni el vistiplau definitiu.  

Participació