Cinc detinguts i unes 5.000 plantes de marihuana confiscades en una nau de Polinyà

Un operatiu conjunt entre la Policia Local i els Mossos d'Esquadra

El cultiu en una part de la nau
El cultiu en una part de la nau | Policia Local Polinyà
15 de març del 2021
Nou cop contra el cultiu de marihuana al Vallès Occidental. Aquesta vegada ha estat a Polinyà, en un operatiu conjunt entre la Policia Local i els Mossos d'Esquadra. S'han detingut cinc persones i s'han confiscat unes 5.000 plantes que hi havia en una nau industrial del municipi. 

Unes detencions que es van practicar el passat 9 de març arran d'una identificació d'unes persones "en actitud sospitosa", tal com han detallat des del cos policial local, a l'interior d'una furgoneta. Això els va conduir fins a localitzar l'espai on es cultivava la marihuana. 
 

Una altra part de la nau amb més plantes Foto: Policia Local de Polinyà


En paral·lel, la Unitat d'Investigació de la policia catalana, va sol·licitar una ordre per fer entrada i escorcoll de la nau, que va obtenir el mateix dia i es va poder accedir. A l'interior van trobar les prop de 5.000 plantes i tota la infraestructura necessària per cultivar-la. 

Es van detenir a cinc persones acusades d'un delicte contra la salut pública i un altre de defraudació del fluid elèctric. La comissaria dels Mossos de Sabadell s'ha fet càrrec de la investigació, que continua oberta i per això no s'ha descartat que es produeixin més detencions. 
 

Agents desmantelant el cultiu Foto: Policia Local Polinyà


Una desena d'operatius el 2021 

Les operacions policials -des de tots els cossos catalans i de l'Estat- contra aquesta pràctica s'han disparat en aquests tres primers mesos de l'any al Vallès Occidental, i especialment a Sabadell, on en les últimes tres setmana se n'han intervingut gairebé 2.000. 

Badia, Sentmenat, Rubí, Terrassa i Palau-solità i Plegamans, entre d'altres localitats, és per on s'han desplegat. Fa un mes, la policia espanyola va detenir sis persones que havien creat dues trames de cultiu i venda, fent servir un club cannàbic de la capital vallesana. 

Pocs dies després, es va conèixer que prèviament els Mossos havien desarticulat dos grups especialitzats en el conreu d'aquesta droga. I entre finals de febrer i principis de març, set arrestats més i més d'un miler de plantes, en la darrera acció policial coneguda.