art urbà

Mural a la memòria d'Helena Jubany a Sabadell

L'artista colombiana Zurik dibuixa un retrat de Jubany al carrer Sant Josep

per NacióSabadell, 12 de febrer de 2021 a les 08:00 |
El nou record a Helena Jubany a Sabadell | Albert Hernàndez
El passat 25 de novembre, en el marc de la commemoració del Dia internacional per a l'eliminació de la violència envers les dones, el carrer Sant Josep es va tenyir de lila amb el mural de record a Helena Jubany. La imatge del seu rostre acompanyat de: "Fem justícia. Helena Jubany. #VivesiLliure".

Ara, l'obra s'ha traslladat uns metres enllà, a l'accés a l'aparcament del Vapor Turull, a poca distància d'on s'havia creat l'anterior. Es tracta d'un retrat de la mataronina del 2001, el mateix any que la van assassinar a Sabadell.


Una creació de l'artista colombiana Zurik que, en un post a Instagram, ha assenyalat que és un regal per a la família i perquè no s'oblidi el cas "com molts altres que no s'han resolt". També explica, breument, la història de l'Helena. 

FOTOS Un 25-N per recordar Helena Jubany


La familia, en un fil a Twitter, ha agraït el nou mural i ha justificat aquest trasllat, perquè on es va dibuixar el grafit original va ser sobre un altre en record a Tretze, un graffiter que va morir fa dos anys, i es va fer en record seu. El seu entorn va contactar amb els Jubany per informar-los i d'aquesta manera, en els propers dies, es restituirà la creació artística.     

 

Participació