GRÀFIC S'incrementa la pressió hospitalària al Taulí: pugen els pacients a planta i a l'UCI

Les morts arriben a la seixantena i és el tercer pitjor registre des de l'esclat de la pandèmia

Les urgències de l'Hospital Parc Taulí
Les urgències de l'Hospital Parc Taulí | Juanma Peláez
25 de gener del 2021
Actualitzat el 01 de febrer a les 17:09h
La tercera setmana completa de gener, i la penúltima del mes, ha tancat amb un increment de la pressió hospitalària a l'Hospital Parc Taulí, han pujat els pacients a planta i a l'UCI/semicrítics, amb un total de 190 hospitalitzacions, segons dades facilitades pel mateix centre hospitalari.  

Les unitats de crítics i semicrítics han continuat augmentant, amb una dinàmica que s'ha mantingut així durant tot el mes. Quan va arrencar n'hi havia 17 i aquest diumenge n'hi havien 45, 28 més, dels quals vuit en aquesta última setmana. Això vol dir que pràcticament un per dia ha ingressat en aquesta unitat.
 
Els pacients a planta també han experimentat una crescuda, amb 145 en total. El cap de setmana hi han entrat 14. La pitjor xifra des de principis de maig, i lluny de les xifres de la segona onada. Tot plegat, ha fet que en total hi hagi 190 hospitalitzats, uns valors semblants els de finals d'abril i principis de maig

És a dir, durant la primera onada, però quan la incidència de la malaltia anava a la baixa al Taulí, a diferència de l'actualitat, quan està en clara ascendència (com es pot veure en el gràfic), especialment després d'un tram final d'any i gener en els quals s'han multiplicat les hospitalitzacions. 

Quant a les defuncions, el cap de setmana s'han notificat cinc més, cosa que la setmana s'ha tancat amb 21 decessos i eleven el total a 60, consolidant gener com el tercer pitjor mes des de l'esclat de la pandèmia a l'hospital.