NacióSabadell, reconegut pel Gremi de Fabricants per la cobertura informativa de la pandèmia el 2020

L'associació empresarial distingeix tots els mitjans de comunicació locals: Ràdio Sabadell, iSabadell i el "Diari de Sabadell"

El periodista Albert Hernàndez i el fotògraf Juanma Peláez recollint el reconeixement
El periodista Albert Hernàndez i el fotògraf Juanma Peláez recollint el reconeixement | Roger Benet
NacióSabadell
19 de gener del 2021
Actualitzat a les 16:44h
NacióSabadell, una de les quatre edicions territorials de NacióDigital al Vallès Occidental, aquest dimarts ha rebut el Reconeixement Floc de Llana 2020 per la cobertura informativa de la pandèmia el 2020, que otorga anualment el Gremi de Fabricants de Sabadell, coincidint amb la celebració de Sant Sebastià, patró de l'entitat.   

Un reconeixement que cada any premia la tasca d'empreses i particulars per la seva trajectòria en el sector tèxtil i en els àmbits econòmic, social i cultural de la ciutat, però que enguany s'ha adaptat perquè es faci "a persones i institucions que han lluitat contra la Covid-19".

La comissió designada per la Junta Directiva del Gremi de Fabricants (formada per la seva presidenta, Rosvi Moix; el patró de la Fundació per la Indústria, Joan Carles Grau; el president de la Fundación Textil Algodonera, Manuel Díaz, i el president de Ginetex, Alejandro Laquidain) ha justificat guardonar aquesta casa, i els mitjans de comunicació locals, Ràdio Sabadell, iSabadell i el Diari de Sabadell, "per la seva dedicació continuada donant informació diària sobre la Covid-19 de forma ètica i rigorosa". 
 

La presidenta del Gremi de Fabricants, Rosvi Moix Foto: Juanma Peláez


Moix ha explicat que enguany aquests guardons han estat “reconeixements”, a diferència dels altres anys que eren premis, per aquelles persones que “s'han involucrat directament amb les persones que han estat a primera línia”. La presidenta del Gremi ha admès que “només hi ha una part dels que ho han estat”, però que ha dit que “serveixi per a tots els professionals i persones que han dedicat temps i cos en la millora de la vida dels sabadellencs”.

L'alcaldessa, Marta Farrés, ha agraït aquests "col·lectius essencials que han resistit de forma titànica", perquè, tal com ha recordat, al principi "sortien al carrer sense saber què passaria, perquè aleshores no ho sabíem". Així mateix, ha posat l'accent en "l'exemple fonamental" dels negocis del tèxtil pel canvi de producció, bàsicament en material sanitari, cosa que "denota la força que tenim com a ciutat i país, quan hi ha circumstàncies tan dures, tothom ens posem un objectiu en comú: ens hem d'ajudar i poder donar resposta".
 

"Reconeixement" a quatre col·lectius més 

Els periodistes han estat un dels cinc col·lectius reconeguts amb el Floc de Llana, també hi ha hagut el personal sanitari pel seu "compromís, dedicació i coratge, i la seva entrega incondicional durant la pandèmia"; els serveis essencials -professionals de l'alimentació, del transport públic i de la seguretat- "per la seva entrega, dedicació i imprescindible treball que ha garantit el funcionament de la nostra societat"; els voluntaris "per la seva entrega, dedicació i imprescindible treball que ha garantit el funcionament de la nostra societat" i per a les empreses del tèxtil "pel seu treball, capacitat d’adaptació i compromís en el subministrament de productes de protecció sanitària".

NacióSabadell va néixer el març de 2015, curiosament cinc anys abans que esclatés la pandèmia, sota l'impuls dels periodistes Norma Vidal i Albert Segura, amb el fotògraf Juanma Peláez. A l'abril de 2017 es va afegir a l'equip, en substitució de Vidal, Albert Hernàndez, que des de l'octubre de 2019 es troba al capdavant del mitjà, juntament amb la fotografia de Peláez. 
   

Els representants dels voluntaris Foto: Juanma Peláez

El col·lectiu dels sanitaris i serveis essencials Foto: Juanma Peláez

El membres reconeguts de la seguretat Foto: Juanma Peláez

Els membres del col·lectiu del tèxtil Foto: Juanma Peláez