terrorisme

Ofrena floral i un minut de silenci institucional per commemorar el 30 aniversari de l'atemptat d'ETA

Serà a l'espai memorial a les víctimes d’organitzacions terroristes, al Parc Catalunya

per NacióSabadell , 10 de desembre de 2020 a les 18:30 |
L'homenatge de fa cinc anys | Juanma Peláez
Aquest divendres hi ha previst celebrar un acte institucional per commemorar el 30 aniversari de l'atemptat d'ETA a Sabadell, que va tenir lloc el 8 de desembre de 1990. Es guardarà un minut de silenci i es farà una ofrena floral. Tot plegat s'organitzarà a l'espai memorial a les víctimes d’organitzacions terroristes, al Parc Catalunya. 

Un record que duu a terme l'Ajuntament en col·laboració amb l’Associació Catalana de Víctimes d’Organitzacions Terroristes (ACVOT). La cita serà sense públic, per la situació actual de la pandèmia i evitar així aglomeracions de persones.


Novament, aquest símbol de la ciutat serà punt de commemoració, igual que fa cinc anys, en el 25 aniversari de l'atac de la banda terrorista. Aleshores va comptar amb la presència, entre d'altres, del que era ministre d'Interior, Jorge Fernández Diaz, el conseller d'Interior en funcions, Jordi Jané, i la delegada del govern espanyol a Catalunya, María de los Llanos de Luna. 

ETA va assassinar, fa tres dècades, sis policies espanyols i va provocar desenes de ferits i nombrosos danys materials amb l'explosió d'un cotxe bomba al furgó policial que es dirigia a fer la cobertura de seguretat del partit, de Segona Divisó, entre el Sabadell i el Màlaga. 


 

Participació