Clam municipal per injectar recursos «a fons perdut» a la restauració i el comerç

La Junta de Portaveus acorda reclamar ajudes directes a la Generalitat

Interior d'un restaurant de Sabadell, en fase 2
Interior d'un restaurant de Sabadell, en fase 2 | Juanma Peláez
NacióSabadell
29 d'octubre del 2020
Actualitzat el 30 d'octubre a les 0:33h
La Junta de Portaveus de l’Ajuntament de Sabadell, celebrada aquest dijous, ha arribat a un acord per reclamar a la Generalitat que s’injectin recursos directes “a fons perdut” als sectors de la restauració i el comerç. “Cal acompanyar les decisions que els estaments públics competents creguin oportuns”, ha assenyalat la moció, proposada pel PSC i que ha comptat amb els vots favorables d’ERC, Junts per Sabadell, Cs i Podem i la Crida per Sabadell s’ha abstingut.

Ha assegurat que els 40 milions d’euros reservats són “del tot insuficients per cobrir les despeses”. El text ha estimat que el tancament de bars i restaurants afecta més de 2.000 sabadellencs que treballen directament en aquest sector i gairebé 1.000 petites empreses i autònoms.

A més, han de ser “ajudes immediates” per “poder pagar lloguer de locals i sous del personal contractat a fi i efecte d’evitar tancaments de negocis i empreses” relacionades amb aquest sector.  

Així com ha reclamat “coordinació” per “consensuar” les mesures amb els afectats davant la necessitat de mesures extraordinàries per fer front a la crisi sanitària i poder garantir d’aquesta manera “una correcta, efectiva i proporcionada aplicació de les mateixes”.