coronavirus

ERC proposa fer un «Passaport SBD»: un xec per incentivar el consum al comerç local

La proposta suposa 3,5 milions d'euros a les arques públiques

per Albert Hernàndez, Sabadell | 16 d'octubre de 2020 a les 17:32 |
La compra en un supermercat | Juanma Peláez
Aquesta informació es va publicar originalment el 16 d'octubre de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
ERC ha proposat la creació d'un "Passaport SBD" per incentivar el consum en el comerç local. Es tracta d'un xec, amb 20 euros per a famílies o unitats familiars, que suposarien, tal com ha estimat el portaveu de la formació, Gabriel Fernàndez, 3,5 milions d'euros que sortirien de les gairebé 85.000 famílies que hi ha al padró municipal. 

La finalitat és "incentivar el consum i no el consumisme", ha puntualitzat el republicà. Ha explicat que la iniciativa "està funcionant bé" a d'altres localitats com a Sant Cugat, on des de fa algunes setmanes ja s'ha impulsat. Ha considerat que la proposta podria ser una realitat "a finals d'any".


La formació republicana ha afegit a aquesta idea, d'altres que ja va posar sobre la taula com les ajudes als comerços de tres o més treballadors i també per aquelles empreses que contractin, sempre i quan compleixin amb unes condicions salarials i una durada mínima del contracte. 


Taxa d'última milla 

La regidora, Èlia Soriano, ha explicat que han plantejat "la taxa d'última milla", és a dir, "les grans empreses que no tributen a la ciutat tot i operar-hi", en referència aquelles de l'àmbit del comerç electrònic. Ha assegurat que "ara per ara, n'hi han" i no deixen recursos a les arques municipals, a més, serviria per fomentar el consum local. 

També ha detallat bonificacions de l'IBI per a companyies i particulars que apostin per les energies renovables. Quant a exempcions de la taxa de terrasses a bars i restaurants, Soriano ha suggerit que també es faci amb la de residus i mercats municipals. Són algunes de les propostes, en matèria fiscal, que ERC durà a la comissió d’Economia i Gestió Electrònica de la setmana vinent. 

Altres notícies que et poden interessar

​ 

​​ 

Participació