Una petició a Change.org demana «justícia penal» contra el professor apartat de l'institut de Castellar

Les xarxes socials han estat l'aparador per exposar el suposat assetjament sexual

Menors, a Granollers
Menors, a Granollers | Ajuntament de Granollers
NacióSabadell
09 d'octubre del 2020
Actualitzat a les 10:15h
Aquest dijous, un grup d'estudiants protestava a les portes de l'Institut Castellar del Vallès per denunciar un presumpte cas d'assetjament sexual. Poques hores després s'ha impulsat una petició a la plataforma Change.org per demanar "justícia penal" contra aquest docent, així com "ajuda psicològica" per a les víctimes. 

En l'escrit, exigeixen "els tràmits necessaris" perquè el docent no exerceixi al centre "per la salut mental" de les víctimes. Una mesura que, des del Departament d'Educació, ja s'ha pres de manera cautelar mentre es recull tota la informació del cas.

Les xarxes socials s'han convertit en l'aparador per denunciar les suposades pràctiques d'assetjament sexual del professor i, a més d'aquesta campanya a Change.org, en paral·lel, hi ha un compte d'Instagram, "A tú, què t'ha fet?", en què s'hi recreen frases o converses del professor. 

"Es va ficar als vestidors de la classe de la meva germana quan estaven a les dutxes i deia si necessitaven ajuda", "Per saltar el poltre ens agafava de la cintura i el cul", "Em va fer un petó quan estàvem sols a classe. Tenia 16 anys". "Jo no entenc com tens aquest cuerpazo sense fer res d'esport". Aquests són alguns dels testimonis d'alumnes i exalumnes de l'institut que denuncien situacions d'assetjament del professor.

Entre algunes de les sentències, n'hi ha que es remunten a fa més de vint anys. Des de l'institut, s'ha rebutjat "qualsevol manifestació de violència masclista" mentre espera que s'aclareixin els fets. L'Ajuntament, per la seva part, ha ofert suport jurídic i psicològic a les famílies afectades.