Front comú per implantar un grau d'Infermeria a l'Artextil

Tots els partits accepten que la UAB ampliï l'oferta formativa

La fàbrica Artèxtil
La fàbrica Artèxtil | Juanma Peláez
06 d'octubre del 2020
Actualitzat el 07 d'octubre a les 17:34h
Segona iniciativa de consens absolut en el ple ordinari d'octubre, celebrat aquest dimarts. Si gairebé s'obria la sessió amb l'entesa perquè Sabadell sigui candidata a la Capital de la Cultura Catalana 2024, pràcticament s'ha tancat amb el front comú dels partits perquè la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) implanti un grau d'Infermeria als terrenys de l'Artextil.

Totes les formacions han coincidit en la importància d'aquesta demanda i l'alcaldessa, Marta Farrés, ha assenyalat que es tracta "d'un bon punt de partida", però ha assegurat que "no acaba aquí" i que caldrà seguir, encara que ha dit que el tema ja s'ha avançat. La regidora de Cs, Laura Casado, ha apuntat que "actualment el 55% de la formació és privada", recalcant que d'aquesta manera s'ampliï la formació pública d'aquesta professió. 

També ha posat l'accent en la manca de personal a hospitals, centres sanitaris i residències, entre d'altres equipaments, que suposen "un pilar de l'estat del benestar". En aquest sentit, el primer tinent d'alcaldessa, Pol Gibert, hi ha posat xifres, "falten 18.000 professionals". 

El portaveu d'ERC, Gabriel Fernàndez, ha demanat ser "rigorosos" pel fet de "no crear falses expectatives". Ha dibuixat tres possibles escenaris: "la Comissió de Programació i Ordenació Acadèmica del Consell Interuniversitari de Catalunya augmenti l’oferta del total de places d’Infermeria de tot Catalunya". També que la Facultat de Medicina de la UAB "modifiqui" la seva titulació i es faci al campus de Sabadell i, per últim, que l'Hospital Parc Taulí tingui una unitat docent, "com ho és ara de medicina", ha puntualitzat. El republicà ha posat una possible data a la primera promoció "2023 o 2025". 

La portaveu de la Crida per Sabadell, Nani Valero, ha recordat la feina engegada en l'anterior mandat en aquesta línia amb la UAB i ha expressat el seu desig "per anar més enllà" i ampliar a àmbits com els esports, la logística, ràdio i "Sabadell esdevingui una ciutat universitària".