LaSala Teatre dissenya una temporada «a la carta»

Recupera espectacles suspesos l'anterior temporada

Un moment de la funció
Un moment de la funció | LaSala
NacióSabadell
03 d'octubre del 2020
La temporada de LaSala Teatre ha ideat una temporada 2020-2021 "a la carta", és a dir, no només adaptada als temps de pandèmia, sinó "a cada públic, projecte i condicionant. I que respongui a les necessitats dels diferents públics en uns situació d'excepcionalitat", tal com ha explicat la directora de l'equipament, Eulàlia Ribera.

Així, entre els mesos de maig i juny va promoure, i intensificar, unes sessions participatives amb l'àmbit educatiu i cultural per "copsar les necessitats" i a partir d'aquí, l'agenda d'actes que ara s'han tancat. Tot plegat, amb aforaments reduïts, descentralització d'espais i adaptació al calendari per a les escoles. 

El diumenge 25 d’octubre, a les 18 hores, engegarà amb "Camí a l’escola!, el nou espectacle de la companyia Campi qui pugui, que la temporada es va haver de suspendre. És l’extraordinària història de tres germanes que s’enfronten a obstacles i perills diàriament per arribar a l’escola. L’espectacle està inspirat en el reconegut documental "Sur le chemin de l’école", de Pascal Plisson. 

La temporada de LaSala es reprendrà el 19 de gener amb "Andròmines", l’estrena del nou espectacle dels sabadellencs Samfaina de colors. També s’han reprogramat espectacles que es van haver de suspendre la temporada passada, com Jojo, L’aventura d’avorrir-se o Adeu Peter Pan. La temporada inclou també Mozartland (de la Companyia del Príncep Totilau), Terra (Silver Drops), Marúnica (Roberto G. Alonso) i La faula de l’esquirol, el darrer i nou espectacle de La Baldufa.

Un dels plats forts de la temporada era l’espectacle 9, de Cas Public, una companyia del Quebec. “Ens havíem posat d’acord amb dos teatres més per portar-los, perquè el nostre objectiu és programar companyies internacionals, però la situació ens obliga a fer-ho més endavant”, ha afirmat Ribera. El mateix passa amb la festa dels 15 anys de LaSala: “aquest any volíem començar la temporada celebrant aquest aniversari, però tot plegat ens ho ha fet replantejar com a cloenda”. 

Al novembre, el gran protagonista de la programació serà el Festival El Més Petit, de 14 al 29, que complirà la setzena edició i que comptarà amb una part de la programació online, l’anomenada "Petit als núvols", que inclourà el V Encontre Internacional d’Arts per a la primera infància, la formació per a mestres i artistes i també algunes propostes artístiques.