GRÀFIC El Taulí tanca setembre incrementant els ingressos i les morts

El nombre de persones a l'UCI, però, es redueix respecte a l'agost

L'Hospital Parc Taulí
L'Hospital Parc Taulí | Juanma Peláez
01 d'octubre del 2020
Més ingressos i més morts. Aquest és el resum de setembre de la petjada del coronavirus a l'Hospital Parc Taulí. El centre ha tancat el mes, segons dades facilitades pel mateix Taulí, amb data del dia 29, amb 74 hospitalitzats i 17 morts, cosa que suposa 22 i cinc més, respectivament en comparació amb l'agost.

Una altra de les lectures que ha deixat setembre és la incidència del virus, si a l'agost havia experimentat una crescuda d'ingressos progressiva, sense repunts accentuats, sí ho ha estat en aquest novè mes de l'any. En quatre dies -del 3 al 7- s'han sumat 20 casos, gairebé la xifra total d'increment de tot l'agost, però dos dies després d'aquest augment s'ha tornat a replicar. Així, en deu dies, s'ha passat de 50 a 97 hospitalitzacions, la dada més alta des de mitjans de maig. 
 
 
A partir de llavors, la incidència s'ha anat rebaixant i ha arribat a 70, sent la segona dada més bona des de que es disparés a partir del dia 7.

L'UCI també ha viscut alts i baixos pronunciats. El servei arrencava el mes amb cinc pacients, dos menys amb els quals clausurava agost, i l'ha tancat amb sis, fins i tot havia arribat a la primera quinzena amb quatre, però en sis dies s'havien elevat fins als 11. 

29 morts en dos mesos 

El Taulí ha registrat 17 decessos al setembre, que sumats els de l'agost ascendeix fins a 29. I tot plegat, tenint en compte que la primera defunció es va produir el dia 18 d'agost, més de dos mesos després de la darrera, i que els primers dies de setembre no va haver-hi.

Deu de les 17 morts han arribat en la segona quinzena, havent-hi cinc entre els dies 16 i 17, la xifra més alta de l'estiu. Des de l'esclat de la pandèmia han mort per la Covid-19 al Taulí 397 persones.