Reobren el cas de l'assassinat d'Helena Jubany

La família ha aportat noves proves i confien que es pugui esclarir qui va assassinar la jove ara fa 19 anys

Helena Jubany en una imatge d'arxiu
Helena Jubany en una imatge d'arxiu | Associació Helena Jubany
NacióDigital
03 d'agost del 2020
Actualitzat a les 16:59h
El jutjat 2 de Sabadell ha acordat reobrir el cas de l'assassinat d'Helena Jubany, 19 anys després. La investigació es va arxivar el 2005 i ara, després de les noves proves aportades per la família de Jubany, el jutge ha decidir reobrir la causa per esclarir els fets. Entre altres diligències, el magistrat ha acordat citar a declarar testimonis del cas. La família sempre ha denunciat que la instrucció va estar farcida d'errors.
  La família de la jove mataronina assassinada a la capital vallesana ha aportat nous elements de prova que "qüestionen d'arrel" les declaracions que van fer els testimonis fa prop de vint anys. Segons l'advocat de la família, Benet Salellas, les noves proves "enderroquen" la coartada de Santi Laiglesia, un dels principals sospitosos del crim. La família, per contra, no emprendrà cap acció contra una altra de les que van ser sospitoses, Ana Echaguivel.

El grup de suport de la investigació també ha volgut agrair públicament la notícia. "Ens costa expressar l'emoció", apunten.