El projecte del Portal Sud agafa forma i s'espera que sigui una realitat al llarg de 2023

S'estima que les obres comencin a principis de 2021 i compten amb un pressupost de 5,3 milions d'euros

L'esborrany de la reordenació del Portal Sud
L'esborrany de la reordenació del Portal Sud | Departament de Territori i Sostenibilitat
01 de juny del 2020
Actualitzat a les 15:07h
El passat mes de març la Comissió territorial d’urbanisme de l’arc metropolità de Barcelona del Departament de Territori i Sostenibilitat aprovava el projecte del Portal del Sud de Sabadell. Aquest dimarts es donarà compte al ple ordinari de juny i es traslladarà el calendari previst perquè sigui una realitat, que té com a horitzó el 2023. 

"Si tot va bé", tal com ha puntualitzat la regidora de Desenvolupament Urbà i de Transició Energètica, Mar Molina, entre juny i juliol s'hauria de fer l'aprovació inicial del projecte i a principis de l'any vinent que comencessin les obres. 

Això, i segons ja s'havia previst inicialment, els treballs tindrien una durada de dos anys, cosa que situa el final a 2023. I amb un pressupost de 5,3 milions d'euros. 

D'aquesta manera, sembla que es desencalla un projecte que s'arrossega des de fa anys i que ha de permetre crear un nou accés al sud de la ciutat, amb connexió a la C-58 i la relació amb l'aeroport. 

Enllaç amb la C-58

El Portal Sud permetrà construir una nova entrada i sortida a l'autopista del Vallès, gràcies a que el Pla especial preveu qualificar aquests terrenys. També es construirà una rotonda que reoordenarà els fluxos de trànsit cap a la Gran Via, la Zona Hermètica i Riu-sec.

L’àmbit d’actuació abasta 7,9 hectàrees de superfície situades entre el polígon industrial sud-oest, a Gràcia, l'aeroport de Sabadell i el límit del terme municipal amb Sant Quirze -al torrent de Can Feu-.
 

L'esborrany de la reordenació del Portal Sud Foto: Departament de Territori i Sostenibilitat