Ripollet, primera localitat de l'àrea metropolitana que municipalitzarà l'aigua

L'AMB dona llum verda, després d'analitzar l'informe presentat pel consistori vallesà

Es comencen a instal·lar els llits a la pista d'atletisme
Es comencen a instal·lar els llits a la pista d'atletisme | Aj. Sabadell / Juanma Peláez
09 d'abril del 2020
Actualitzat el 10 d'abril a les 0:10h
L'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) ha donat el vistiplau perquè l'Ajuntament de Ripollet engegui la maquinària per recuperar la gestió de l'aigua, que actualment està en mans de Sorea. D'aquesta manera, té el permís per constituir "una empresa pública de capital íntegrament municipal", com subscrit l'organisme. 

L'entitat farà, a partir d'ara, un seguiment d'aquest procés, ja que ha recomanat al consistori vallesà "incorporar a la documentació presentada el deure d'informar l'AMB dels plans directors i d'inversions, de les interrupcions de subministrament i de qualsevol incident o episodi de contaminació" que pugui afectar a "la qualitat de l'aigua".

Ripollet és el primer municipi que forma part de l'AMB -són una trentena de municipis del Baix Llobregat, Vallès Occidental, Barcelonès i Maresme- que inicia aquest camí, tot i que al Vallès té com a referent Terrassa.

Un promesa electoral feta realitat 

La municipalització de l'aigua era una de les promeses electorals de l'actual alcalde, José M. Osuna, a les eleccions municipals de 2015, quan es presentava sota les sigles d'Ara Decidim Ripollet. Un cop al càrrec va començar a treballar-hi i el 2018, en un ple extraordinari, part de l'oposició va tombar la proposta. 
 

Osuna torna a rebre la vara d'alcalde Foto: Ajuntament de Ripollet


Una vegada va renovar el mandat, l'any passat, i incrementant el nombre de regidors de nou a deu, va recuperar la feina endegada per tornar a posar sobre la taula la gestió municipal d'aquest bé. El passat mes de febrer, en un nou ple extraordinari, es va aconseguir l'aprovació inicial. 

D'aquesta manera, Ripollet inicia el camí en una nova municipalització, tal com va advertir a NacióDigital, la tinent d'alcalde, Pilar Castillejo, que així es faria i després que ja estigui administrant les llars d'infants i la neteja dels edificis públics.