Ripollet engega el camí per municipalitzar l'aigua

El ple de febrer dona llum verda a l'aprovació inicial, després que l'equip municipal ho portés fa gairebé dos anys

L'aspecte exterior del consistori ripolletenc
L'aspecte exterior del consistori ripolletenc | Ajuntament de Ripollet
Redacció
01 de març del 2020
Actualitzat a les 12:29h
El ple ordinari del mes de febrer de l'Ajuntament de Ripollet, celebrat el passat dijous, va donar el vistiplau a l'aprovació inicial de la municipalització de l'aigua. Els 10 vots favorables de l'equip de govern municipal més el d'ERC van permetre tirar-ho endavant, ja que la resta: PSC, Cs i Som Ripollet van votar-hi en contra. 

La primera tinent d'alcalde, Pilar Castillejo, va assegurar que la memòria elaborada per dur a terme aquest pas, aprovada per unanimitat el passat 30 de gener, va indicar que, entre d'altres raons, aquest model "és el més eficaç i el més solvent al llarg dels anys". Així com que té un component de "sostenibilitat ambiental" i una "millora social" davant les famílies més vulnerables per fer front al pagament de les factures. 

Tanmateix, Castillejo va admetre que el servei "no seria més barat", però sí va deixar clar que "els beneficis es decidiria què fer i això podria dir rebaixar o invertir". També va acceptar que és una mesura "política" i que "no tenim res en contra de les empreses privades al contrari". Va recordar que el contracte de l'aigua, actualment amb Sorea, figura des de 1968, cosa que ha fet "perdre coneixement i part del control".  

Aquesta és la segona vegada que el govern municipal intenta posar en marxa la municipalització d'aquest bé públic. En el mandat anterior ho va intentar i en un ple extraordinari, celebrat el juny de 2018, es va tombar, igual que ara, per un vot de diferència. Es va calcar el mateix sentit dels vots, però fa gairebé dos anys hi havia un partit més al plenari i el govern municipal tenia un regidor menys -de fet dos, perquè una regidora va abandonar el grup i va passar a ser regidora no adscrita-. 

La tinent d'alcaldessa en un reportatge a NacióSabadell va advertir, l'estiu passat, que el consistori tenia "la feina feta" per engegar la maquinària d'aquesta voluntat municipal.