La PAHC de Sabadell celebra el rescat de part de la Llei 24/2015 i demana «immediatesa» per aplicar-la

Es recuperen mesures que garanteixen un habitatge a les persones desnonades i obliguen a grans tenidors alliberar pisos buits

Redacció
31 d'octubre del 2018
Actualitzat a la 13:52h
Aquest divendres està previst que el Consell de Ministres faci oficial la retirada de part dels articles impugnats, per part del govern de Mariano Rajoy al Tribunal Constitucional (TC), de la Llei 24/2015 de mesures urgents per afrontar l'emergència habitacional i pobresa energètica. Una decisió que és fruit de l'acord signat, aquest dimarts, entre els executius català i espanyol.

Això, suposarà recuperar, com a més destacat, l'obligació d'una oferta de lloguer social per garantir un habitatge en cas de desnonaments d’hipoteca i de lloguer de grans propietaris i també, la cessió obligatòria de propietats buides de bancs i fons voltor a les administracions per a lloguer social. En aquest cas, si no es respecta comporta multes de 90.000 euros.

Una notícia que ha estat rebuda amb satisfacció a la PAHC de Sabadell. "Va portar molta feina reunir les 150.000 firmes per impulsar la Iniciativa Legislativa Popular i molta frustració posterior amb la presentació del recurs", ha explicat la portaveu de la plataforma, Rosa Pahissa. 

Pahissa ha assegurat que ara es "donaran eines" a les administracions i ha avançat que demanaran una reunió amb l'Ajuntament de Sabadell "per veure com s'aplicarà i les mesures que prendran". Ha considerat que la situació requereix "immediatesa" i espera que així sigui un cop s'aprovi la retirada del recurs al TC. 

Un altre dels aspectes que ha destacat Pahissa d'aquesta mesura és que servirà per tenir unes dades "més minucioses" dels habitatges buits a la ciutat. Tanmateix, ha avisat que "falta molt per fer" i que aquesta legislació "ha arribat tard", en referència a regular aspectes com "les ocupacions i els lloguers".