El Museu d'Art mostra l'obra de Domènec Soler i Gili

S'exposen una trentena d’obres del paisatgista Soler

Redacció
02 de març del 2017
Actualitzat a les 9:13h
Una de les pintures de l'autor
Una de les pintures de l'autor | MAS
El Museu d’Art de Sabadell (MAS) acull una exposició antològica sobre el pintor sabadellenc Domènec Soler i Gili. La mostra s’estarà a la Casa Turull fins el 30 d’abril. Amb el títol Domingo Soler (1871-1951). El paisatgista serè, s’emmarca en la voluntat de l'equipament d’aprofundir en el coneixement i la difusió d’autors històrics que formen part de la seva col·lecció.

El Museu d’Art conserva una trentena d’obres de Domènec Soler. En destaquen un paisatge panoràmic de Mura –que forma part de l’exposició permanent–, dos petits olis intitulats L’aperitiu i La platja, que mostren un autor molt elegant, i també una col·lecció d’aquarel·les que retraten el Sabadell vuitcentista.

Domingo Soler va ser deixeble de Joan Vila Cinca, i va destacar per la seva feina com a escenògraf i pintor paisatgista i aquarel·lista. L'artista es va formar a l'Acadèmia de Belles Arts de Sabadell i el 1889 va continuar els seus estudis a l'Escola de Belles Arts de Barcelona. Precisament aquesta vinculació amb la capital catalana va ser la que va permetre a l'autor fer el salt i aconseguir el seu reconeixement.