Periodisme a l'era de l'entreteniment

  21 de setembre de 2022
  CaixaForum Macaya
10.00 Esmorzar
10.30 Benvinguda a càrrec de Marc Basté
10.45 Conferència d'Eduardo Suárez
11.20 Conversa amb Roser Toll, Mar Manrique i Eduardo Suárez, moderada per Albert Salord
12.00 Debat final
Les plataformes d'entreteniment s’han convertit en la gran porta d’entrada a internet i l'única que han conegut les audiències més joves. En aquest context, els periodistes es veuen obligats a innovar en formats, canals i llenguatges per destacar en un ecosistema algorítmic dominat per milions de creadors de contingut.
Però, es pot visibilitzar la informació a l’era de Netflix, Disney, Twitch i TikTok? Quin paper juguen els mitjans tradicionals en aquest escenari? El nou repte del periodisme és aconseguir que la societat més entretinguda de la història sigui, alhora, una societat informada.

Marc Basté

Editor de NacióDigital i president del Grup Edicions de Premsa Local

Marc Basté Alujas (Sabadell, 1974)

És advocat i periodista de formació. És fundador, conseller delegat i accionista majoritari del Grup Edicions de Premsa Local, que en els darrers quatre anys ha adquirit tres capçaleres: Diari de Sabadell, Diari de Terrassa i NacióDigital. Anteriorment va ser soci i responsable d’estratègia de la consultora Innovation Media Consulting, especialitzada a renovar l’estratègia digital dels mitjans, la gestió de la transformació i a trobar noves fonts d’ingressos. Compta amb experiència en gestió executiva en empreses de mitjans i de tecnologia, i en projectes en l’àmbit internacional als Estats Units, Sud-amèrica o Corea del Sud.

Eduardo Suárez

Periodista i director editorial de l'Institut Reuters

Eduardo Suárez (Lleó, 1979)

Periodista i director editorial de l'Institut Reuters per a l'Estudi del Periodisme de la Universitat d'Oxford. Va iniciar la seva carrera al diari El Mundo, on va treballar com a corresponsal de Londres, Nova York i Brussel·les. El 2014 va guanyar el Premi Gabo al millor text periodístic en castellà. Va cobrir la campanya presidencial nord-americana del 2016 per a Univisión i ha publicat tres llibres sobre política dels Estats Units. Ha escrit sobre periodisme i política –El País, The Washington Post i Nieman Reports– i és un dels fundadors d'El Español i Politibot.

Mar Manrique

Periodista i editora del newsletter Fleet Street

Mar Manrique (Barcelona, 1998)

Mar Manrique és periodista. Actualment és redactora a la consultoria Prodigioso Volcán i editora del newsletter sobre periodisme, mitjans de comunicació i tendències Fleet Street, amb difusió entre professionals d'arreu de l'Estat i Amèrica Llatina. Ha treballat a La Vanguardia, l'Agència EFE i Cope, i col·labora amb S Moda i Reportaro.

Roser Toll

Investigadora per a The New York Times i editora per a Univisión

Roser Toll Pifarré (Lleida, 1986)

Roser Toll col·labora com a investigadora per a The New York Times a Espanya i com a editora multiplataforma d'Univision Noticias, el principal canal per a audiència hispana dels EUA. Entre el 2008 i 2018 va ser corresponsal de l'Agence France-Presse a Xile i a Colòmbia. El 2018 va cofundar Verificat, la primera plataforma de fact-checking en català, on dirigeix el programa d'alfabetització mediàtica en l'àmbit educatiu.

Albert Salord

Director de l'àrea Digital a NacióDigital i professor a la UAB

Albert Salord Trampal (Barcelona, 1982)

Albert Salord és periodista, actual director de l’àrea Digital a NacióDigital i professor d’Economia de la Comunicació a la UAB. Des de 2010, ha estat consultor per a la transformació de redaccions i el disseny de diversos mitjans de comunicació a països com Regne Unit, França, Itàlia, Rússia, Brasil, Perú i Bolívia, entre d’altres. Abans va treballar com a redactor multimèdia a l’Agència EFE a les delegacions de Barcelona i Bogotà i editor per a Amèrica Central.

________________

“________________”.

“________________”.

“________________”.

“________________”.

“________________”.

Entrevista a ________________: “________________”.

________________

“________________”.

“________________”.

“________________”.

“________________”.

“________________”.

Entrevista a ________________: “________________”.

________________

“________________”.

“________________”.

“________________”.

“________________”.

“________________”.

Entrevista a ________________: “________________”.