La documentació trobada en el monument a les víctimes de l’aiguat de 1863 torna a lloc

Redacció
01 de maig del 2008
 
El monument s’ha traslladat al seu lloc d’origen, al final del carrer de Sant Francesc (La Calla), un cop s’han finalitzat la seva reconstrucció. El regidor de Recursos Humans, Toni Serrat (foto, dreta), ha estat l’encarregat d’explicar als mitjans tota la informació que conté el recipient hermètic que s’ha dipositat dins del monument.
 

Serrat ha explicat que el monument ha estat restaurat peça per peça pels alumnes del taller d’ocupació Vic 2007 i que “s’ha retornat a la seva ubicació originària ja que ara hi ha un parc que el pot acollir”. Serrat també ha explicat que “ens ha semblat molt adient de tornar-hi la documentació trobada i afegir-ne de nova per si es troba de nou en un futur”.
 
Recordem les obres de trasllat d’aquest monument, es va descobrir un pot de vidre que al seu interior contenia un altre pot de vidre amb diferents documents i monedes de l’època que es va construir (1914) i de l’època que es va traslladar (1971). Aquesta documentació ha permès datar la seva construcció i també el seu trasllat.