Fira Joc-Joc de Tona: quan jugar és possible de moltes maneres i a totes les edats

Aquest dissabte, el municipi viurà el moment àlgid de la Festa Major de Sant Andreu amb aquesta fira alternativa, lúdica i educativa que potencia joguines originals i de qualitat

Imatge d'arxiu de la Fira Joc-Joc de Tona.
Imatge d'arxiu de la Fira Joc-Joc de Tona. | José M. Gutiérrez
24 de novembre del 2023
Des del passat 18 de novembre i fins al 3 de desembre, el poble de Tona està immers en la Festa Major d'hivern, dedicada a Sant Andreu. Després d'una setmana farcida d'actes i activitats, arriba el moment àlgid de la festivitat, la Fira Joc-Joc, una mostra de llarg recorregut hereva de l'antiga Fira de la Pesseta.

La Joc-Joc s'allunya dels circuits comercials habituals potenciant joguines originals i de qualitat. Amb aquesta fira, que se celebra aquest dissabte 25 de novembre, Tona vol demostrar que jugar és possible de moltes maneres i a totes les edats. Una experiència alternativa, lúdica i educativa adreçada a tots els públics, i que compta amb la presència de les editorials més importants d'arreu de l'Estat.
 

Quatre espais i dues zones de joc

La Fira Joc-Joc s'ha consolidat al calendari tonenc convertint-se en la gran protagonista de la Festa Major de Sant Andreu. Aquest 2023, la mostra es desenvoluparà a quatre espais diferents concentrats en dues zones del municipi. Per contribuir a fomentar la sostenibilitat de l'esdeveniment –i del municipi-, des de l'Ajuntament han habilitat un trenet que enllaçarà gratuïtament els dos pols de joc.
 

Presentació Festa Major de Sant Andreu de Tona i Fira Joc-Joc 2023. Foto: Ajuntament de Tona


La zona 1 serà a La Canal: a l'interior els visitants hi podran trobar demostracions de jocs, expositors editorials o representants del comerç local, mentre que a l'exterior, hi haurà una gran varietat de jocs a l'aire lliure, a on es recuperarà la mítica tómbola de l'antiga Fira de la Pesseta.

La nova Biblioteca Caterina Figueres se suma a la fira i acollirà la Ludoteca, un taller per fomentar el joc lliure d'estereotips de gènere i una de les activitats estrella del dia: el Joc nocturn.

D'altra banda, la zona 2 de la mostra se situarà al jaciment arqueològic del Camp de les Lloses, que acollirà una activitat d'entrenament de cavallers, jocs romans a l'aire lliure o una instal·lació interactiva amb instruments musicals fets amb materials recuperats.

Finalment, l'Escola Vedruna serà el centre del joc tradicional i escenari d'una de les grans novetats d'enguany: un espai de demostració i prova de prototips de jocs de taula en procés de creació.

Tot el que has de saber de la Fira Joc-Joc de Tona.
Arxivat a