​Els Bombers van rebre una vintena d'avisos a causa de la tempesta de dimarts a Osona

Petites inundacions, algunes branques caigudes i problemes de trànsit van ser algunes de les incidències així com l'esfondrament d'un mur del patí de l'escola Estel de Vic

Operaris treballant en l'esfondrament del mur del pati de l'escola Estel de Vic.
Operaris treballant en l'esfondrament del mur del pati de l'escola Estel de Vic. | Twitter @SantTomas_
06 de juny del 2023
Actualitzat el 07 de juny a les 15:53h
Com ve passant des de fa unes setmanes, les tardes a la comarca d'Osona estan marcades per intenses pluges més que benvinguts en plena excepcionalitat per la sequera i que han contribuït a fer brollar de nou rius i corriols del territori.

Aquest dimarts ha començat a ploure al migdia, amb ruixats localitzats, que s'ha mantingut al llarg de la tarda. A Vic, segons dades del Meteocat, es va superar el llindar d'intensitatforta per pluja deixant 24,5 mm en només 30 minuts. Segons dades de l'estació de Meteosona, a la capital d'Osona es van acumular 45,8 l/m2, a Calldetenes 66,4 l/m2, a Gurb 49,8 l/m2, a Manlleu 40 l/m2, a Roda de Ter (a l'estació meteorològica del Pla xic) es van recollir 40,2 l/m2 o a Sant Julià de Vilatorta uns 36,4 l/m2.

A algunes carreteres de la comarca, així com nombrosos carrers, s'hi van generar bassals i petites acumulacions d'aigua. En aquest sentit, des de les 17.45 hores, els Bombers van rebre 26 avisos procedents de Vic a causa de la tempesta, majoritàriament per petites inundacions, acumulació d'aigua als carrers, algunes branques caigudes i incidències de trànsit a la plana. El cos informa que no consten persones ferides.
 
Arxivat a