Arnau Rovira s'imposa a Manlleu

El candidat de Junts necessita pactar si vol esdevenir alcalde de la capital del Ter; A Torelló, Ortuño (ERC) torna a guanyar les eleccions i consolida projecte

Arnau Rovira (Junts per Manlleu) i Albert Castells (Junts per Vic), ambdós guanyadors de la nit electoral.
Arnau Rovira (Junts per Manlleu) i Albert Castells (Junts per Vic), ambdós guanyadors de la nit electoral. | Junts per Manlleu
29 de maig del 2023
Actualitzat el 07 de març del 2024 a les 19:01h


Junts guanya les eleccions a Manlleu amb Arnau Rovira al capdavant del projecte i es produeix un canvi de tornes al consistori posant punt final a més de vint anys de governs republicans a la capital del Ter. Si a les eleccions del 2019 eren els republicans que s'imposaven assolint els nou regidors, aquest 28-M ERC es queda amb quatre. I pel contrari, Junts per Manlleu ha passat de cinc representants municipals els anteriors comicis a aconseguir-ne vuit pels pròxims quatre anys. Ambdós partits han tirat endavant el govern municipal fruit d'un pacte postelectoral, una coalició que es valora positivament des de les dues formacions i tot faria pensar que es podria revalidar.

A manlleu, igual que a Vic, queda un consistori plural amb fins a sis grups diferents entre els quals hi ha, com a tercera força i guanyant regidors, el PSC –passa de tres a quatre-, la CUP que obté 2 representants municipals –un menys que el 2019-, Ara Gent de Manlleu –formació de nova creació sota el paraigua del PDeCat- amb dos regidors i Aliança Catalana que irromp al consistori amb un representant. A Manlleu la participació ha estat del 49,04% amb 6.304 vots comptabilitzats, mentre que a les passades eleccions va assolir la xifra del 65,01% amb 8.441 vots computats.
 

ERC revalida la victòria i es consolida a Torelló

El 2019 ERC Torelló, amb Marçal Ortuño al capdavant, guanyava les eleccions aconseguint un total de set regidors. Només la CUP feia ombra als republicans amb cinc representants al consistori. Per sota quedaven Junts amb tres i PSC amb 2.

Aquest 28-M l'escenari no ha variat molt, però ERC revalida la victòria amb vuit regidors i consolida projecte. Qui en surt més malparada és la CUP que, tot i continuar sent segona força amb 919 suports i tres regidors, perd representació. Per la seva banda, PSC i Junts pugen i assoleixen ambdues formacions els tres regidors.

A Torelló, la participació aquest 2023 ha estat del 46,78% -4.875 vots- mentre que el 2019 s'assolia la xifra del 66,71% i 6.914 vots.