​Què diuen els programes electorals per a les municipals de Vic?

Els candidats a l'alcaldia de la capital d'Osona han presentat les propostes amb les quals volen guanyar-se la confiança i els vots de la ciutadania

Una persona dipositant el seu vot a l'urna, en una imatge d'arxiu.
Una persona dipositant el seu vot a l'urna, en una imatge d'arxiu. | Laia Solanellas
17 de maig del 2023
Actualitzat el 23 de maig a la 13:20h

En plena campanya electoral camí del 28-M, les formacions que concorreran els comicis per controlar el consistori vigatà presenten els seus programes electorals. Amb les seves propostes, els candidats a l'alcaldia busquen guanyar-se la confiança de la ciutadania pels pròxims quatre anys en unes eleccions municipals més obertes que mai. Repassem a continuació els programes dels partits que es presenten a Vic.
 

Programa de Junts per Vic

Albert Castells, l'alcaldable de Junts per Vic pel 28-M, presenta un programa electoral amb nous projectes per a la capital d'Osona. La transformació del sector de les adoberies per impulsar aquesta zona de la ciutat, crear i projectar una nova marca turística per potenciar el turisme internacional, la projecció d'un nou model de mercat municipal, la creació d'una unitat de control de les ocupacions i les activitats fraudulents o l'aposta per la transició energètica són algunes de les propostes de Junts per Vic.
 

Programa electoral Junts by naciodigital on Scribd

 

​Programa electoral d'ERC Vic

Maria Balasch, candidata d'ERC Vic pel 28-M, presenta un programa electoral amb 10 propostesclau per a la capital d'Osona, entre les quals en destaquen l'aplicació del Pla d'Accessibilitat, la recuperació de la taula de convivència i seguretat, la millora dels carrils bici, un tercer Centre d'Atenció Primària o l'ampliació del parc públic d'habitatge.
 

Programa ERC by naciodigital on Scribd


 

Programa electoral de la CUP Vic

La candidatura cupaire a Vic, encapçalada per Carla Dinarès, presenta un programa electoral extens que pivota al voltant d'eixos d'actuació com l'habitatge, l'enfortiment de la cohesió social i la mediació, la municipalització dels serveis bàsics, la implementació de polítiques feministes i LGTBIQA+ o el foment de la mobilitat sostenible a la ciutat, entre altres.

Programa Electoral CUP by naciodigital on Scribd

 

Programa electoral del PSC Vic

La candidatura dels socialistes a la capital d'Osona, liderada per Miquel Ylla, presenta un programa electoral format per nou eixos centrals d'actuació amb propostes com incentivar el comerç de proximitat a tota la ciutat, el suport actiu a la Universitat de Vic, el desenvolupament del pla de seguretat amb polítiques més actives de prevenció del delicte o el foment d'una ciutat sostenible i ambiental.
 

Programa electoral PSC by naciodigital on Scribd


 

Programa electoral de Vic En Comú Podem

Arnau Martí, alcaldable dels comuns a l'Ajuntament de Vic, projecta per la ciutat 20 propostes "prioritàries" amb les polítiques socials com a pal del paller de la candidatura. Un programa electoral que contempla, entre altres, la regulació dels preus dels lloguers a la ciutat, noves promocions d'habitatges públics, el foment de la mobilitat sostenible i del transport públic, la creació de la Regidoria de Barris o l'ampliació de la plantilla d'agents cívics a la ciutat.
 

Programa electoral by naciodigital on Scribd

 

Programa electoral d'Ara Vic-Pacte Local

Xavier Farrés, cap de llista d'Ara Vic-Pacte Local, presenta un programa electoral que recull propostes pels diferents àmbits, entre les quals destaquen l'augment de la plantilla de la Guàrdia Urbana, l'ampliació del parc d'habitatge de lloguer social i de protecció oficial, la millora dels mercats de la ciutat, la reobertura del trànsit al Portalet o l'aixecament d'un nou Palau de Justícia.
 

Programa electoral Ara Vic by naciodigital on Scribd


 

Programa electoral del PP de Vic

Pau Ferran lidera la candidatura popular aquest 28-M amb l'objectiu d'obtenir representació al consistori vigatà. L'alcaldable defensa un programa electoral dividit en nou eixos d'actuació entre els quals proposen set punts per abordar la carpeta de seguretat, mesures pel que fa a les ocupacions d'habitatges, la reorganització de la mobilitat a la ciutat, l'aposta per la gestió privada del Club Patí Vic o la implementació d'un xec bebè.
 

Programa electoral PP by naciodigital on Scribd