L'alcaldable de Junts per Vic, Albert Castells, presenta l'equip que l'acompanyarà el 28-M

Anna Erra tanca simbòlicament la llista electoral de la formació a la capital d'Osona

Albert Castells (Junts per Vic) flanquejat per les persones que configuren la llista electoral.
Albert Castells (Junts per Vic) flanquejat per les persones que configuren la llista electoral. | Twitter Junts Vic
21 d'abril del 2023
Actualitzat el 28 d'abril a les 14:58h


Els jardins de la Casa Ricart han estat l'escenari, aquest dijous al vespre, de la presentació de la llista electoral per a les eleccions municipals dels 28 de maig de Junts per Catalunya a Vic. Una candidatura liderada per Albert Castells, qui relleva a l'actual alcaldessa de la ciutat i diputada al Parlament de Catalunya, Anna Erra -que tancarà simbòlicament la llista-, i que s'emmarca sota el lema "Garantia de futur".

Erra ha encoratjat el nou equip a "construir benestar, salut i felicitat" tot remarcant que "a les ciutats és a on es projecten les necessitats de les persones que hi viuen". L'actual alcaldessa ha liderat el consistori vigatà dues legislatures consecutives destacant-ne que "és un honor i un orgull treballar per a la teva ciutat" malgrat que afirma que "hi ha moments bons i d'altres de dolents".

Pel que fa a l'equip que presenta Junts a Vic, la també diputada al Parlament de Catalunya n'ha destacat l'experiència dels que repeteixen i "el pas endavant i la valentia" de les cares noves que s'hi acullen. Una llista, segons Erra, que representa "els valors de Junts per Catalunya: la confiança, el compromís i la credibilitat".
 

Anna Erra a la presentació de la llista electoral de Junts per Vic. Foto: Irene Giménez


Albert Castells ha apostat per Bet Piella (2), Elisabet Franquesa (3) i Núria Homs (5), actuals regidores de l'Ajuntament de Vic, per a la part alta de la candidatura, juntament amb Eduard Comerma (4), vinculat al Grau en Ciències de l'Activitat Física i de l'Esport de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya.

El candidat de Junts a l'alcaldia de Vic explicava que la llista incorpora "50% de cares noves a les primeres onze posicions, mentre que l'altre 50% ja formen part de l'actual equip de govern". Així doncs, l'arquitecta, doctora en sostenibilitat i rehabilitació energètica Ester Coma (6) fa un pas endavant, seguida de l'actual regidora de Turisme i Ocupació Anna Alemany (7)Guillem Membrives (8) -partner de Google especialitzat en anàlisi de dades-, l'exregidora Susagna Roura (9), Josep Febrer (10), la mestra d'educació infantil Meritxell Castro (11), el metge Joan Camprubí (12), la infermera Montse Solé (13), l'assessor laboral Lluís Coromines (14), el botiguer Marc Solé (15), l'actual regidora de Salut Pública i Igualtat Núria Vergés (16), el regidor Josep-Ramon Soldevila (17), l'enginyer industrial Josep Godayol (18), el dissenyador Antoni Masoliver (19), Montserrat Freixer (20) -de 89 anys, presidenta d'Osona Contra el Càncer durant 24 anys-, i tancant la llista simbòlicament, l'actual alcaldessa de la ciutat Anna Erra (21). D'altra banda, com a suplents: la ninotaire Pilarín Bayés, el químic Jordi Sans i el fisioterapeuta Ferran Colom.

"Vaig dir que treballaria per presentar un gran equip per governar Vic, amb un gran projecte pels propers quatre anys", apunta Albert Castells, afegint que s'envolta "de persones d'edats molt diverses i entorn representatius de la ciutat, del teixit associatiu, cultura i social, professionals diversos del món de l'educació i del sector sanitari, comerciants, empresaris, professionals de l'arquitectura i de la comunicació, entre molts altres". En definitiva, un equip que combina "l'experiència de govern amb la renovació".

Tot plegat en un acte amenaçat per la pluja -la qual no va frenar la presència d'un gran nombre d'assistents- i que es tancava amb l'himne nacional de Catalunya -Els segadors-, cantat a l'uníson per tots els presents.