Una vintena d'autors passaran per la segona edició del Taradell Negre

El festival dedicat a la novel·la negra en català tindrà lloc del 14 al 15 d'abril i comptarà amb activitats complementàries per acostar el gènere literari a tot el municipi

Presentació de la cita literària.
Presentació de la cita literària. | Taradell Negre
Redacció
29 de març del 2023
Del 14 al 15 d'abril, la Biblioteca Antoni Pladevall de Taradell acollirà la segona edició del festival literari Taradell Negre, una cita dedicada a la novel·la negra catalana amb l'objectiu de donar a conèixer els autors que escriuen aquest gènere en català.

Enguany, el festival comptarà amb una vintena d'autors i aposta per la literatura juvenil, a més de ser punt de trobada per presentar les novetats literàries de l'any. Al llarg dels dos dies de la cita passaran per la biblioteca de Taradell figures del panorama literari català i es retrà homenatge a Agustí Vehí.

Eva Leucó, directora de l'equipament, subratlla que el festival vol ser "un espai de difusió, de trobada i de reflexió sobre les perspectives de futur del gènere". Per la seva banda, la comissària del festival Núria Martínez, explica que enguany s'aposta pel públic més jove i destaca que la cita pretén arribar a tothom a més d'oferir històries d'autors locals com Ferran Garcia o Aniol Florensa.

Al voltant del Taradell Negre s'articularà un programa d'activitats complementàries on es sumen altres disciplines com la fotografia, la gastronomia o l'escriptura. Entre altres, s'organitza una nova edició de l'Slam Literari –activitat dirigida als alumnes de segons d'ESO de l'Institut de Taradell-, un concurs a Instagram, un concurs d'aparadors amb la col·laboració de l'Agrupació de Botiguers de Taradell o el Club de novel·la negra.
 

Les novetats del 2023

El Taradell Negre d'enguany també presenta novetats. En aquesta ocasió s'estrena el Taller d'enigmes, una proposta dirigida als alumnes de 5è de primària de les escoles del municipi. Tindrà lloc el dijous 13 d'abril a la biblioteca municipal i comptarà amb la presència de l'escriptor Josep Maria Ibarra. Al llarg de l'activitat, els infants aprendran, entre altres coses, a desxifrar missatges encriptats.

D'altra banda, amb el propòsit que tot el municipi s'impliqui en el festival, els restaurants, bars, forns i fleques de Taradell oferiran un menú negre amb la possibilitat d'entrar al sorteig d'un esmorzar i un lot de llibres.
Arxivat a