​ERC Vic presenta els 10 primers noms que acompanyaran a Maria Balasch

La formació avança part de la llista electoral per a les eleccions municipals del 28 maig amb quatre dels regidors actuals

Maria Balasch i les primeres 10 persones que l'acompanyaran a la llista d'ERC Vic als comicis del maig.
Maria Balasch i les primeres 10 persones que l'acompanyaran a la llista d'ERC Vic als comicis del maig. | Irene Giménez
23 de març del 2023
Actualitzat el 12 d'abril a les 9:41h


ERC Vic ha donat a conèixer els 10 primers noms que acompanyaran a Maria Balasch, l'alcaldable de la formació a la capital d'Osona. Una llista per a les eleccions municipals del 28 de maig on a les primeres posicions repeteixen els actuals regidors republicans al consistori vigatà Josep Lluís Garcia (2), Viqui Terricabras (3), Albert Palou (4) i Roser Noguer (5), als quals Balasch ha volgut agrair la seva continuïtat: "Fa quatre anys ja vam fer un projecte de ciutat amb visió i projecció de futur".

L'alcaldable republicana a Vic apunta que torna a presentar candidatura perquè té "un equip potent al darrere i preparat per estar al govern" que també suma cares noves. Així doncs, s'incorporen a la llista electoral d'ERC a la capital d'Osona Marc Josa (6), Anissa Lamzabi (7), Guillem Dorca (8), Cristina Casals (9), Tejinderjit Verma (10) i Clàudia Fontserè (11).

Una presentació "per capítols" -encara falta saber els noms que tancaran la llista- que ha comptat amb la presència del senador d'Esquerra Republicana Josep Maria Reniu que s'ha mostrat "engrescat" amb la candidatura que presenta la formació a Vic remarcant que la ciutat "necessita un canvi". La delegada de Govern a la Catalunya Central Montse Barniol també ha apadrinat la llista remarcant que "reuneix persones d'àmbits diferents, implicades en el teixit social i amb coneixement de causa de les transformacions que volen aportar a la ciutat", i ha encoratjat a l'equip a fomentar "una transició verda, social, democràtica i feminista" a més de posicionar Vic com a referent de la Catalunya Central.

Un acte que ha tingut lloc aquest dimecres al Puig dels Jueus de Vic, un espai "simbòlic" per a la formació republicana que després de les negociacions per a l'aprovació del POUM "vam aconseguir que no hi passés una carretera pel mig i que ens traguessin aquest pulmó verd que té la ciutat", ha conclòs Balasch.

A les eleccions municipals del 2019, ERC Vic va obtenir 3.472 vots (19,36%), que es van materialitzar en cinc regidors. Uns bons resultats per a la formació (que va créixer en gairebé 400), però que van quedar eclipsats per la majoria absoluta de Junts (11 dels 21 regidors). Aleshores, Balasch ja liderava la llista de la secció d'Esquerra Repubilcana a Vic, i per tant, en els comicis d'aquest maig del 2023 optarà per segona vegada a obtenir la vara.