​Carla Dinarès encapçalarà la candidatura de la CUP a Vic

La formació anticapitalista ha presentat els primers 10 noms de la llista que concorrerà a les eleccions municipals del 28 de maig

Arnau Comajoan, Marc Barnolas, Carla Dinarès, Isàvena Opiso, Josep Maria Diéguez, Susanna Vives, Marc Camacho, Fina Campàs, Uma Alcaide i Quim Soler
Arnau Comajoan, Marc Barnolas, Carla Dinarès, Isàvena Opiso, Josep Maria Diéguez, Susanna Vives, Marc Camacho, Fina Campàs, Uma Alcaide i Quim Soler | Irene Giménez
15 de març del 2023
Actualitzat a les 11:30h
Carla Dinarès, actual regidora del consistori vigatà, liderarà la candidatura de la CUP a Vic per a les eleccions municipals del 28 de maig. Així ho ha anunciat la formació aquest dimarts al vespre en roda de premsa, on s'han donat a conèixer els 10 primers noms de la llista, que ha estat elaborada de manera "transparent i amb el consens de tota l'assemblea" i a través d'una votació interna entre els membres de l'assemblea de Capgirem Vic i els militants de la CUP Vic.

Així doncs, acompanyaran a Dinarès, en aquest ordre, l'actual regidora Susanna Vives, l'exregidor Quim Soler, Marc Camacho, Arnau Comajoan, Fina Campàs, Josep Maria Diéguez, Isàvena Opiso, Marc Barnolas i Uma Alcaide.

En els pròxims dies, la formació anunciarà la resta de persones que completaran la llista electoral, totes elles relacionades amb l'Esquerra Independentista local, els moviments socials, el món cultural i esportiu i de l'associacionisme de la ciutat. La candidata cupaire subratlla que "no presentem una cap de llista, presentem un equip, volem posar en valor el col·lectiu".

Dinarès ressalta el paper de la CUP en el lideratge de l'oposició al consistori vigatà al llarg dels 16 anys que la formació hi ha obtingut representació continuada, i explica que l'objectiu és "posar fi a la segregació social i a polítiques que no garanteixen el benestar de la gent" així com reivindicar un ajuntament "capaç d'autogestionar-se i autogovernar-se".

D'altra banda, Dinarès insisteix en el fet que destinaran esforços en "paralitzar i revertir totes les paralitzacions i externalitzacions dels serveis públics" a més d'acabar "amb les dinàmiques de govern capitalistes i classistes que no tenen en compte les necessitats reals de la gent".

Des de la CUP Vic fan una crida a la resta de formacions polítiques a fer "un cordó sanitari al feixisme" abans de les eleccions del maig i constaten la seva voluntat de fer front comú amb les esquerresper "fer caure convergència", això sí, "amb garanties", apunta Dinarés.