​Comencen les obres del polígon del Pla del Mas de Manlleu

Les màquines ja treballen en la urbanització, que també inclou la construcció d'una ronda que connectarà la zona amb la carretera de la Miranda

Inici de les obres d’urbanització del polígon del Pla del Mas, a Manlleu.
Inici de les obres d’urbanització del polígon del Pla del Mas, a Manlleu. | Adrià Costa Rifà
Redacció
03 de març del 2023
Actualitzat el 09 de març a les 16:17h
El polígon del Pla del Mas de Manlleu ja és una realitat. Així ho van escenificar membres de l'equip de govern de la ciutat i representants del sector industrial a desenvolupar aquest dimecres 1 de març, en una trobada sobre el terreny per presentar les principals línies d'actuació.

El projecte es remunta a 18 anys enrere, tot i que en aquell moment la iniciativa no va tirar endavant. El 2015 es va reactivar la proposta, i després d'anys d'incertesa i entrebancs, aquest 2023 ha arribat a bon port. Així, el nou espai industrial de Manlleu permetrà a la ciutat augmentar en 66.000 metres quadrats el sòl industrial edificable.

La durada prevista per a la urbanització del polígon és aproximadament de 16 mesos i també inclouran la construcció d'una rotonda que connectarà la zona amb la carretera de la Miranda. En aquest sentit, l'alcalde de Manlleu Àlex Garrido subratlla que aquest projecte ha estat "una de les prioritats de govern" i pronostica que el polígon del Pla del Mas quedarà "ple" en pocs anys.

La nova zona industrial està ubicada al nord de Manlleu i tindrà 120.000 metres quadrats, dels quals 66.000 seran de sòl industrial edificable. Les obres que han iniciat aquest dimecres costaran més de 8 milions d'euros, essent així una de les inversions municipals més elevades després del Pla de Barris de 2005. L'espai es dedicarà "al desenvolupament industrial de Manlleu per atraure talent i noves oportunitats", tal com apunta David Bosch, regidor d’Indústria, Coneixement i Agenda 2030.

Esbelt, Mecànica Anglada i Euromat són tres empreses que ja han confirmat que s'instal·laran al nou polígon, que també preveu la construcció d'una ronda que el connectarà amb la carretera de la Miranda.