Regulen l'accés de cotxes a la vall de Sau per evitar massificacions

La mesura es posa en marxa aquest primer cap de setmana de març

La decisió d'accelerar el buidatge del pantà fa preveure que molta gent decideixi visitar el territori.
La decisió d'accelerar el buidatge del pantà fa preveure que molta gent decideixi visitar el territori. | XPN/diba
Osona.com
02 de març del 2023
Actualitzat a les 14:54h
El Consorci de l'Espai Natural de les Guilleries-Savassona, l'Ajuntament de Vilanova de Sau i el Consell Comarcal d'Osona han programat, a partir d'aquest primer cap de setmana de març, la regulació de l'accés motoritzat a la vall de Sau. La mesura responen a la gran afluència de visitants a la zona, que s'ha mantingut durant tot l'hivern.

La situació de sequera ha provocat que molta gent decideixi visitar l'antic poble de Sant Romà de Sau, que ja fa temps que ha quedat totalment al descobert. La decisió d'accelerar el buidatge del pantà fa preveure que, aquest primer cap de setmana de març, molta gent decideixi visitar el territori. Per això, els diferents agents han decidit reprendre la vigilància per evitar que hi hagi molta afluència de gent i que es generin problemes de mobilitat a la zona, una regulació que es feia només per Setmana Santa i a l'estiu, quan hi havia els pics més elevats de visitants.

La regulació serà efectiva tots els dissabtes i diumenges de març, els dies 1 i 2 d'abril i per setmana santa, del 6 al 10 d'abril. L'objectiu de la mesura és preservar el patrimoni natural i cultural de la zona així com garantir la seguretat d'usuaris i residents.

Per accedir a l'Espai Natural de les Guilleries-Savassona amb vehicle motoritzat serà necessari fer una reserva prèviaper a les places d'aparcaments de l'Àrea d'esplai del pantà de Sau: el visitant disposarà d'un comprovant en format de codi QR per accedir a la vall.