La Coral Canigó enceta els actes del 60è aniversari amb ​«El Messies» de Händel

El concert tindrà lloc aquest diumenge 11 de desembre a l'Atlàntida de Vic, i es podrà tornar a veure el 6 de gener al Teatre Auditori de Calldetenes

Redacció
09 de desembre del 2022
Assaig de la Coral Canigó i el Cor Jove Cabirol.
Assaig de la Coral Canigó i el Cor Jove Cabirol. | Coral Canigó
La Coral Canigó celebra enguany el 60è aniversari de l'entitat, i enceta un programa d'actes i activitats que comença aquest diumenge 11 de desembre amb la interpretació d'El Messies de Händel.

Tal com expliquen des de l'entitat, aquesta obra ja es va interpretar fa vint any juntament amb l'Orquestra de Cambra de Vic, sota la direcció, en aquella ocasió, de Jordi Mora. Aquesta vegada, s'ofereix als antics alumnes de l'Escola de Música i Conservatori de Vic la possibilitat de posar en pràctica el seu coneixement musical sumant-se al projecte d'El Messies.

Aquest proposta preveu ampliar el cor habitual, format normalment per 32 cantaires, i arribar a 76 veus (36 de les quals són de menors de 30 anys), sumant-hi el Cor Jove del Cabirol, la secció infantil de la Coral Canigó.

D'altra banda, en alguns moments de l'espectacle, s'hi afegiran també 40 alumnes del Cor del Conservatori de Vic, i també del Cor de noies de la mateixa entitat, arribant així a 116 veus dalt de l'escenari. D'aquesta manera, es dona l'oportunitat als meus joves de participar en un projecte amb la Coral Canigó, fundada a Vic l'any 1963, i perquè coneguin el repertori i la dinàmica de treball d'una entitat d'aquestes característiques.

L'obra El Messies de Händel estarà interpretada per solistes de reconeguda trajectòria: Ulrike Haller soprano, Marta Valero mezzosoprano, Matthew Thomson tenor, Ferran Albrich baix. Tots ells acompanyats per l'Orquestra de Cambra formada per intèrprets professionals de l'Escola de Música i Conservatori de Vic, i sota la batuta de Xavier Solà a la direcció.

El concert s'estrenarà aquest diumenge 11 de setembre a les sis de la tarda al teatre Atlàntida de Vic, acte pel qual, tal com informen des de l'entitat, les entrades estan exhaurides. L'obra, però, es podrà tornar a veure el pròxim 6 de gener a les vuit del vespre al Teatre Auditori de Calldetenes.
 
Arxivat a