1 de 10
mercat medieval de Vic

Vic es transforma en un poblat medieval

Del 8 a l'11 de desembre la ciutat acull una nova edició del Mercat Medieval, que enguany recupera la normalitat després de dos anys de pandèmia

Mercat Medieval de Vic. | Adrià Costa
per Irene Giménez Vinyet, Vic | 8 de desembre de 2022 a les 11:30 |
Torna una nova edició del Mercat Medieval de Vic. Des d'aquest dijous 8 i fins al diumenge 11 de desembre, la ciutat acull l'esdeveniment anual més multitudinari de la capital d'Osona on s'espera rebre un gran nombre de visitants.

El Mercat Medieval de Vic recupera les xifres anteriors a la pandèmia, amb unes 380 parades, i torna a l'escenari de sempre, els carrers del casc antic, on artesans, taverners i firaires oferiran tota mena de productes. També tornen les demostracions dels oficis més destacats de l'època, i una àmplia oferta de menjar.


Tampoc hi faltarà la ja mítica representació teatral de La Trifulga de l'Altarriba, a càrrec de la companyia Teatre Essela, un capítol històric del segle XV que permetrà als espectadors fer un recorregut per diferents espais emblemàtics del centre històric de la ciutat. En definitiva, quatre dies de gresca i xerinola pels carrers de Vic, i també de cultural i història de la ciutat.

Com arribar-hi i a on aparcar?

Des de l'Ajuntament de Vic s'informa que, durant els quatre dies del Mercat Medieval, la mobilitat a diferents punts de la ciutat es veurà afectada. En aquest sentit, hi haurà restriccions de trànsit als vehicles particulars, principalment, al centre de la ciutat.


El transport públic també variarà el seu recorregut en alguna de les línies de bus urbà, sobretot durant el cap de setmana, ja que dissabte el matí també se celebra el mercat setmanal de la plaça Major, que enguany es trasllada al carrer Jacint Verdaguer.
 
D'altra banda, des de Mossos d'Esquadra, i coincidint també amb la segona fase del pont de la Puríssima, també s'ha activat un dispositiu de trànsit especial, que pot provocar canvis en la mobilitat en alguns punts d'entrada i de sortida de la ciutat.

Pel que fa a l'aparcament durant el Mercat Medieval i el segon cap de setmana del pont de desembre, Vic disposa de més de 5.500 places d'aparcament, siguin gratuïtes o de pagament, repartides per la ciutat. Totes les bosses d'estacionament estan senyalitzades mitjançant senyalització vertical, i els carrers que presenten restriccions de trànsit tindran l'aparcament prohibit des de les 6 del matí del primer dia de la restricció de circulació i fins al 12 de desembre.

D'altra banda, Renfe ha comunicat que, durant el Mercat Medieval, posarà a la disposició dels usuaris unes 45.000 places addicionals en 64 trens de la línia R3 amb parada a Vic.

Consulta totes les restriccions de mobilitat amb motiu del Mercat Medieval i tots els aparcaments de la ciutat.
Participació