Presenten la proposta ferroviària per al desenvolupament del corredor de la línia R3

El document, elaborat des de l’Oficina Tècnica de l’R3, estableix el pla d’actuacions a la infraestructura, en un horitzó temporal fins el 2035

Un tren circulant per l'R3 a l'altura de Vic
Un tren circulant per l'R3 a l'altura de Vic | Emili Vilamala
Redacció
04 de novembre del 2022
L’Oficina Tècnica de l'R3 de tren ha presenta aquesta setmana la proposta ferroviària per al desenvolupament del corredor davant la Comissió Tècnica pel desdoblament de la línia R3 Osona-Ripollès des d'una perspectiva integral.

D’altra banda, i partint del servei que es considera que caldria prestar-hi, en el pla presentat s’hi identifiquen i proposen diverses actuacions, com el desdoblament per trams de Montcada a Vic, així com una proposta concreta de calendari per etapes amb un horitzó fins el 2035.

L’Oficina, en funcionament des de fa 1 any, va néixer arran de la Comissió Tècnica pel desdoblament de la línia R3 Osona-Ripollès, amb l'objectiu d'impulsar l'estratègia per la consecució de millores a la línia ferroviària i, particularment, l'avanç d’un desdoblament històricament reivindicat al territori.

Aquesta proposta es presentarà públicament el dijous 24 de novembre al Paranimf de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya.