​L'emblemàtic restaurant Ca la Manyana de Sant Julià de Vilatorta torna a obrir 7 mesos després

L'establiment continua sota la mateixa direcció, però se'n reforma la imatge i oferirà una cuina més moderna i creativa

Núria Isern i Jordi González al nou menjador de Ca la Manyana
Núria Isern i Jordi González al nou menjador de Ca la Manyana | Foto d'arxiu
Irene Giménez
03 de novembre del 2022
Actualitzat el 04 de novembre a les 10:31h
Els amants de la gastronomia a Osona estan d'enhorabona. Aquest dijous el restaurant Ca la Manyana de Sant Julià de Vilatorta ha posat en marxa de nou els fogons. Això sí, amb un munt de canvis: des de la decoració fins a l'estil culinari.

Núria Isern i Maria Menció, que continuen sent les responsables de l'establiment, van prendre la decisió d'abaixar la persiana a l'abril. Tot i tancar el restaurant, durant aquests mesos s'han mantingut actives les habitacions de la fonda. De les divuit que disposa, en dotze s'hi allotgen estudiants universitaris de la UVic, mentre que la resta són per a altres clients.

Ara, després "d'uns mesos de descans i reflexió", com indica Isern, s'han decidit a posar un nou rumb al negoci i començar una nova etapa.

Les persones més properes a Isern, ens confessa, la van animar a "fer-se el seu Ca la Manyana", i després de donar-hi voltes, ens explica que va coincidir amb Jordi González, el nou cuiner, amb qui "de seguida va haver-hi química i vam veure que ens entendríem".

L'actual responsable de l'establiment també subratlla que uns dels motius pels quals comencen aquesta nova aventura és vocacional, perquè "el món de l'hostaleria t'enganxa" i encara que també "et roba temps, sobretot temps en família", insisteix en el fet que "és una manera de viure".

El restaurant continua emplaçat al mateix lloc, a Sant Julià de Vilatorta, en una casa senyorial de dues plantes amb una façana d'esgrafiats modernistes reformada per l'arquitecte vilatortí Miquel Pallàs. Tot i això, el que ha canviat és el seu interior. Isern detalla que el nou espai, molt més modern, va en sintonia amb la cuina de González, el nou xef, una cuina més atrevida, actual i menys clàssica.

Pel que fa a aquest canvi d'estil culinari, Jordi González defineix la seva cuina com a "creativa" i ens explica què podrem trobar a partir d'ara a Ca la Manyana: ens parla d'una carta "molt per compartir, per provar coses i per degustar" sempre "cuidant molt la imatge i l'impacte visual", i per descomptat, cuidant la qualitat del producte al màxim i "l'impacte al paladar".

En aquesta nova etapa el restaurant s'enfoca més als sopars, encara que els dissabtes i diumenges també s'hi serviran esmorzars. En aquest sentit, González destaca que seran "els de tota la vida, esmorzars de forquilla".

A partir d'aquest cap de setmana Ca la Manyana ja estarà obert al públic i oferirà serveis els dijous i divendres a la nit, i dissabtes i diumenges durant tot el dia.