1 de 10
NOU GOVERN

Josep M. Vilarrúbia esdevé la mà dreta de la nova consellera Natàlia Mas

Amb la remodelació del Govern, el vigatà passarà a ser el nou secretari general d'Economia i Hisenda

Josep Maria Vilarrúbia | @jvilarrubia
per Carme Rocamora, Barcelona, Catalunya | 11 d'octubre de 2022 a les 11:41 |
Amb la presa de possessió dels nous consellers de la Generalitat oficialitzat aquest matí al Saló Sant Jordi del Palau de la Generalitat, s'han definit també els nous secretaris generals de cada departament. Entre aquests, hi ha el Josep Maria Vilarrúbia (Vic, 1976), que serà el nou secretari general d'Economia i Hisenda.

Vilarrúbia, fins ara vinculat al Departament d'Empresa i Treball, es convertirà així en la mà dreta de la nova consellera Natàlia Mas, que també estava treballant durant aquesta legislatura en aquest departament amb Roger Torrent. Llicenciat en Economia a la Universitat Pompeu Fabra, fins a l'actualitat era director general d'Avançsa, una empresa pública de promoció que té per objectiu la promoció, l'impuls i el desenvolupament industrial a Catalunya i de la qual n'és responsable la conselleria de Torrent. 


La figura de secretari general, encarregada de la maquinària dels departaments, és indispensable per al bon funcionament de cada conselleria, ja que són la mà dreta del conseller i supervisen l'acció legislativa i administrativa. S'encarreguen de funcions de coordinació interna, administren el personal, elaboren el pressupost, controlen la despesa, donen suport jurídic i lideren l'administració dels recursos materials, tècnics i informàtics.


Tots els secretaris generals que s'incorporen des d'aquest diumenge fa anys que estan vinculats a ERC excepte un, Joaquim Nin, que prové de CDC i el PDECat i havia estat alt càrrec dels governs d'Artur Mas i Carles Puigdemont a Presidència.
Participació