​L'exregidor Xavier Farrés liderarà una nova llista per les municipals a Vic

La candidatura, que compta amb el suport de Centrem, el PDECat i independents, vol "reactivar" la ciutat

Xavier Farrés.
Xavier Farrés. | Arxiu personal
21 de juliol del 2022
L'exregidor de l'Ajuntament de Vic Xavier Farrés encapçalarà una nova llista a les eleccions municipals de Vic del proper maig de 2023. Tal com avançava El 9 Nou i ha pogut confirmar Osona.com, Farrés anirà al capdavant d'una candidatura que compta amb el suport de Centrem, el PDECat i independents.

En declaracions a Osona.com, el candidat apunta que "Vic necessita un nou impuls", per tal d'"afrontar els nous reptes" que tindrà una de les "principals ciutats de Catalunya". En aquest sentit, destaca que el nou partit vol "reactivar" la ciutat.

Sense noms
A hores d'ara, es desconeix quin nom tindrà la candidatura i quines altres persones l'acompanyaran a la nova llista. Segons Farrés, s'està bastint "un projecte atractiu, transversal i que il·lusioni". Més endavant es farà una compareixença pública per presentar-lo.

El futur candidat s'ha reunit amb David Bonvehí, president del PDECat; Àngels Chacón, secretària general de Centrem; Àngels Subirats, del PDECat Osona; i Joan Vergés, expresident de CDC i conseller nacional del PDECat.

Sobre quina serà la seva posició en l'eix nacional, el candidat remarca que és un "projecte municipalista" que s'està acabant de definir. "Volem que hi hagi independents amb ganes de treballar per Vic i que tothom s'hi senti còmode", afegeix, mentre remarca que van amb la "voluntat de sumar" i "obtenir el millor resultat".

Tot i que la candidatura s'ha donat a conèixer després de l'anunci de renúncia de l'alcaldessa Anna Erra, Farrés puntualitza que s'hi treballa des del març.

Experiència en la política municipal i vincle al teixit social
Farrés, que és metge de família de l'ABS de Centelles, té experiència en la política municipal. Va ser regidor per CiU a l’Ajuntament de Vic en el govern de Josep M. Vila d'Abadal i va ser president de la desapareguda Unió, entre el 2011 i 2015.

Tot i que es va retirar de la primera línia, ha estat vinculat a altres iniciatives com el Moviment Demòcrata Català o a País Rural. Ara ha decidit fer el pas pel "bon regust" de l'època amb Vila d'Abadal, on va encapçalar les àrees de Benestar Social, Família, Salut i Joventut.

També està vinculat al teixit social. És president de l'Hospitalitat de la Mare de Déu de Lourdes a Osona i també havia estat delegat del banc d'aliments a la comarca.