L'Orfeó Vigatà rep la Creu de Sant Jordi per la seva trajectòria «modèlica»

Els premis els ha lliurat el president Pere Aragonès

L’Orfeó Vigatà rep el guardó
L’Orfeó Vigatà rep el guardó | Generalitat
Redacció
12 de juliol del 2022
Actualitzat a la 13:22h
El president Pere Aragonès ha encapçalat el  lliurament de la Creu de Sant Jordi 2022 a 20 personalitats i 10 entitats d’arreu de Catalunya, que s’ha fet al Teatre Monumental de Mataró. Aquest guardó és un dels màxims reconeixements que pot rebre una persona o entitat per part de la Generalitat
 
Entre els guardonats, hi havia l'Orfeó Vigatà. L'entitat osonenca ha estat distingida pels seus "120 anys de trajectòria modèlica en la difusió i la promoció de l’activitat coral i musical tant a la plana de Vic com a la resta del país, fent-ne un element de cohesió social, de creixement personal i artístic". També: "En reconeixement de l’objectiu acomplert de transmetre a la ciutadania els valors i les emocions que ens aporta la música, el patrimoni cultural i el talent des de l’excel·lència d’un treball sostingut en el temps i compromès també amb la realitat social del seu entorn. A la magnífica feina feta també per promoure tots aquests valors entre els infants, a través de la Coral Espurna, el cor infantil de l’Orfeó".

El lliurament de les Creus de Sant Jordi 2022 ha reivindicat Catalunya com a terra d’acollida, diversa, plurilingüe i mestissa, després del debat suscitat per l’atorgament del guardó a personalitats com el grup Estopa.

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, afirma que només hi pot veure la polèmica qui no entengui com és “la Catalunya d’avui i de demà”. El president aplaudeix que el país consolidi “tot allò que cohesiona i que reflexa la pluralitat i diversitat” del país. Durant el lliurament dels guardons, els germans Muñoz, han reivindicat aquesta Catalunya plural, que és “exemple a tot el món” i han defensat una sanitat i una educació públiques “que s’ocupi de tothom” independentment del nivell de renda.

A més dels Estopa o l'activista Fàtima Ahmed, el lliurament de les Creus de Sant Jordi 2022 ha reconegut la tasca de destacats noms com l'actriu Carme Elias, el pallasso Tortell Poltrona, l'esportista Laia Palau, la companyia Elèctrica Dharma o la Fundació Gran Teatre del Liceu.
 

L’Orfeó Vigatà en una imatge d’arxiu. Foto: Twitter @OrfeoVigata

Arxivat a