Tornen les restriccions a Sau per evitar massificacions

Per entrar a la zona de l'embarcador és necessari cita prèvia i pagar 5 euros

Osona.com
24 de juny del 2022
Núria Aragay és informadora de l'Espai Natural.
Núria Aragay és informadora de l'Espai Natural. | ACN
A partir d'aquest divendres, 24 de juny, i fins l'11 de setembre, els accessos a la vall de Sau es tornen a regular per evitar la massificació. D'aquesta manera, per accedir a la zona de l'embarcador de l'Espai Natural de les Guilleries-Savassona serà necessari cita prèvia i pagar 5 euros (2 per a les motos). La barrera instal·lada a la presa deixa passar un màxim de 80 vehicles un cop escanejat un codi QR.

La directora de l'Espai, Sònia Llobet, explica que arran de la pandèmia la zona es va convertir en un lloc "molt freqüentat" i van augmentar "considerablement" les incidències com ara l'acampada lliure, les fogueres o aparcar en zones que impedien el pas als serveis d'emergència. De les 14.000 persones que van visitar l'espai el 2019, es va passar a les 24.000 el 2020.

L'estiu del 2021 es va començar a regular els accessos en una prova pilot del 20 de juliol al 12 de setembre. Segons la Diputació de Barcelona, les incidències a la zona de l'Espai Natural de les Guilleries-Savassona van baixar un 70% respecte a anys anteriors.