​Marta Moreta repetirà com a alcaldable del PSC a Manlleu

La socialista subratlla que tenen "l'experiència i la capacitat" per guanyar les eleccions i revertir la "complicada situació econòmica i social"

Marta Moreta, en una imatge d’arxiu
Marta Moreta, en una imatge d’arxiu | Albert Alemany
Carles Fiter
21 de juny del 2022
Actualitzat el 07 de març del 2024 a les 19:30h

Marta Moreta repetirà com a candidata del PSC a Manlleu a les eleccions municipals del maig. La setmana passada, l'agrupació local del partit va votar per unanimitat la seva candidatura. De fet, va ser l'única que es va presentar per liderar el partit a la capital del Ter. Aquesta és la tercera vegada que encapçala la formació.

En declaracions a Osona.com, Moreta explica que durant aquests anys a l'oposició han après "moltes coses", sobretot "les que no es poden fer". En aquest sentit, subratlla que "l'experiència és un grau" i estan preparats "per guanyar les eleccions i revertir la complicada situació econòmica i social a Manlleu, que en els últims 20 anys ha anat a pitjor amb ERC al capdavant".

Moreta és diputada al Parlament de Catalunya i es va estrenar com a alcaldable el 2015. Va entrar amb tres regidors i durant aquella legislatura, va arribar a un acord amb l'equip de govern d'ERC, que es va acabar trencant. El 2019 es va posicionar com a tercera força al consistori amb tres regidors, com la CUP. A principis d'aquest mandat, ERC (9) i Junts (4) van arribar a un pacte.

Pel que fa a la resta de candidats per a les municipals del 2023, a hores d'ara, només s'ha donat a conèixer el nom de Moreta i el d'Eva Font que agafarà el relleu a Àlex Garrido al capdavant d'ERC. Garrido ha estat a l'alcaldia vuit anys, tal com s'havia compromès.

D'altra banda, encara no es coneixen els candidats que tenen representació a l'Ajuntament, com Junts ni de la CUP. Caldrà veure també què farà el regidor no adscrit Aleix Estrada o quines altres formacions es presentaran als comicis. Sigui com sigui, el 2023 Manlleu estrenarà alcalde o alcaldessa.