Dolors Taberner guanya el Concurs de Ratafies de Centelles

Hi van participar fins a 52 ratafies diferents

Dolors Taberner, guanyadora del Concurs de Ratafies de Centelles
Dolors Taberner, guanyadora del Concurs de Ratafies de Centelles | Aj. de Centelles
Toni Carrasco
13 de juny del 2022
La 13a edició de la Fira de la Ratafia de Centelles té entre els seus ingredients essencials el concurs a la millor ratafia casolana. Enguany el primer premi ha estat per a Dolors Taberner de Caldes de Malavella, amb una dotació econòmica de 200 euros. El segon ha estat per Sònia Molist, de Sant Feliu de Codines ,i el tercer per a Fermí Pratsevalls de Vilobí d'Onyar. 

Els dos guanyadors a la millor ratafia local han estat Pepita Palomas i Montse Prat. En total hi han participat fins a 52 ratafies diferents, valorades en una fase prèvia per un jurat popular i en una segona fase per un jurat expert. 

S'hi han valorat amb criteris objectius com el color, l'aroma i el gust. Les condicions per entrar a concurs eren contenir els ingredients bàsics essencials com són les nous verdes i incloure de forma més optativa diferents tipus d'herbes, fruits, flors, arrels i altres espècies. 

A més del concurs, com és habitual, la fira ha girat entorn d'un espai temàtic de venda i degustació de ratafies, licors d'herbes, plantes aromàtiques i altres productes elaborats amb aquest licor únic i ben nostrat.

De fet, qui ha volgut s'ha pogut fer la seva ratafia per emportar-se a casa amb el taller de la recepta autènticament centellenca. També s'hi ha pogut escoltar a l'Herbolari de Sau amb Santi Jàvega parlant de la flora medicinal de la comarca.

En aquesta 13a edició de la fira no han faltat tallers pràctics de remeis casolans amb herbes com els de l'esperit de romaní, xarop de pinya o l'oli de cop. 

Una de les principals novetats d'enguany era el "dinar silvestre" que va celebrar-se el dissabte al migdia a càrrec del col·lectiu Eixarcolant, que van oferir un àpat saludable amb sabors de natura salvatge.
Arxivat a