​Un estudi per a la pacificació dels entorns escolars de Taradell

La Diputació proposa cinc eixos i defineix diverses actuacions que van dels 5.000 als 600.000 euros

Un entorn escolar de Taradell.
Un entorn escolar de Taradell. | Diba
Osona.com
16 de juny del 2022
La Diputació de Barcelona ha fet un estudi per a la pacificació dels entorns escolars de Taradell. Aquest treball ha de servir per valorar les actuacions que caldria dur a terme per garantir la seguretat dels vianants, millorar l'accessibilitat i la socialització d'aquests espais. El treball facilita a l'equip de govern la presa de decisions per a la planificació d'aquestes actuacions durant els propers anys.

L'estudi ha analitzat no només els entorns escolars, si no també la morfologia urbana, l'estructura, els usos i la infraestructura verda del municipi. Amb aquest objectiu, també s'han realitzat enquestes entre els alumnes de sisè de primària, els de primer d'ESO i els pares de la llar d'infants, per valorar els conflictes i potencialitats que presenta l'espai públic més proper a les escoles.

Un cop feta la diagnosi dels entorns s'ha planificat una estratègia que integra tot el nucli urbà buscant donar continuïtat a l'espai públic, mitjançant actuacions planificades i ordenades en el temps. Així, l'estudi proposa una xarxa urbana, social i ecològica formada per una columna vertebral i cinc eixos que concentrin els usos i serveis i fixin la proximitat, prioritzant la circulació a peu. Per cada un dels eixos s'han definit les diferents actuacions que caldrà dur a terme i s'han valorat econòmicament que oscil·len entre els 5.000 i els 600.000 euros.

Finalment, s'ha fet una proposta de priorització, per començar amb les actuacions que presenten riscos de seguretat o compliment normatiu, així com les que es consideren de baix cost i fàcil execució, però que tenen una gran repercussió pels beneficis que aporten.
Arxivat a