1 de 10
Esports

Més d'un centenar de corredors es retroben en la recuperada Cursa Memorial Ramon Oliu

Òscar Flores i Eva Capa es coronen en la prova popular de Cantonigròs

Sortida de la Cursa Ramon Oliu a Cantonigròs. | Twitter @FemCorrent
per Osona.com, Cantonigròs, Catalunya | 7 de juny de 2022 a les 09:45 |
Aquest article es va publicar originalment el 7 de juny de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Més de 120 de corredors -un centenar d'adults i una vintena d'infants- van trobar-se aquest diumenge passat a Cantonigròs per disputar la recuperada Cursa Memorial Ramon Oliu. Nascut al poble el 1923 i mort a Hamilton (EUA) el 2005, Oliu va ser una de les figures més important de l'atletisme català i un pioner com a impulsor del vessant popular de les curses.

La primera edició es va organitzar el 2005 i va ser impulsada per amics de Ramon Oliu, poc després de la seva mort. La cursa, que sempre ha estat gratuïta amb l'objectiu de mantenir l'esperit de l'homenajat, es va allargar fins al 2016. Aquest 2022 s'ha tornat a recuperar.


Córrer per gaudir i fer salut


Precisament, a la cursa també va participar-hi John Oliu, un dels dos fills de Ramon Oliu, que va venir a córrer expressament des dels Estats Units. Abans de la sortida va dir que el seu pare se sentiria orgullós de veure tantes persones que organitzen la cursa, i, encara més, de veure tota la gent corrent pel simple fet de gaudir-ne i fer salut. També va demanar que l'any que ve, que és el centenari de Ramon Oliu, esperen, ell i la seva família, que aquesta cursa pugui continuar fent-se.


Òscar Flores i Eva Capa, guanyadors de la prova


El recorregut de 10 km era per pista forestal amb sortida i arribada a Cantonigròs. El podi masculí el van formar Òscar Flores, Joan Pallàs i Adrián del Álamo; i el femení, Eva Capa, Nina Costas i Laia Serrat.

 

 

Participació