El fotògraf Toni Anguera, homenatjat per Òmnium Osona

L'ermita de Sant Sebastià acull la commemoració del Pacte dels Vigatans

Toni Anguera, a l'ermita de Sant Sebastià
Toni Anguera, a l'ermita de Sant Sebastià | Edu Pujol (Òmnium Osona)
Osona.com
24 de maig del 2022
Actualitzat el 31 d'agost a les 17:02h
El muntanyenc i fotògraf Toni Anguera, de Gurb, és l'homenatjat per Òmnium Osona d'aquest 2022. Així es va donar a conèixer aquest diumenge a l'ermita de Sant Sebastià en la commemoració del Pacte dels Vigatans. Anguera, que agafa el relleu a Mercè Generó, tindrà un protagonisme important a la Marxa dels Vigatans prevista per al setembre.

Durant l'acte també es va fer públic el veredicte de la XVIII dels Premis Literaris del Pacte de Sant Sebastià. Al Premi Especial Llorenç Tomàs es va guardonar -ex aequo- als tres treballs presentats: Tesi i Anti Tesi. Exemple i proves documentals d'una deformació històrica, del vigatà Josep Maria Diéguez; L'Imaginari de les Guerres de Successió i Dels Catalans. Una proposta de divulgació de Jaume Serra (Barcelona); i Les heroïnes del Setge de Barcelona de 1706. Proposta de performance audiovisual i teatral d'Antoni Baig, de Perafita.

L'obra guardonada al Premi de Prosa d'Adults va ser per El Pacte d'Eleonora de Rosa Pons d'Igualada; i el Premi de Poesia d'Adults va rebre'l Mar de fons, de Carles Jardí, de Tarragona. També es van atorgar premis juvenils i de prosa infantil.

Els premis, on es van presentar 79 obres, estan organitzats des de l'Ajuntament de Santa Eulàlia de Riuprimer, i Òmnium Cultural d'Osona, i també amb la col·laboració de l'Ajuntament de Vic i el Consell Comarcal d'Osona.