Remei Reviu demana que s'aturin les obres a la plaça de la Noguera de Vic

El col·lectiu denuncia que hi ha hagut un "tracte de favor" en el moment d'aprovar la llicència d'obres

Inici de les obres a la plaça de la Noguera
Inici de les obres a la plaça de la Noguera | Josep M. Montaner
Osona.com
10 de maig del 2022
La plataforma Remei Reviu demana a l'Ajuntament de Vic que s'aturin les obres d'edificació d'un bloc de pisos a la plaça de la Noguera de Vic. En una roda de premsa aquest diumenge, membres del col·lectiu reclamaven que es fessin les gestions necessàries per disposar d'aquest espai "en benefici comunitari i públic i no s'usi per a interessos privats".

De fet, denuncien que el govern de Vic ha actuat de manera "autoritària i opaca". Argumenten que la informació del procés "ha arribat fragmentada i amb comptagotes". Segons la plataforma, la propietat del terreny va canviar i va passar de la Panificadora Alimentària, SL, empresa de la qual és administrador Casa Tarradellas, a la constructora R.J Molas, un grup també vinculat a l'empresa agroalimentaria.

En aquest sentit, denuncien que hi ha hagut un "tracte de favor" per part de l'Ajuntament, ja que aquest últim grup va adquirir el terreny i el mateix dia -25 d'abril- es va aprovar la llicència d'obres per fer-hi el bloc de pisos.

Finalment, critiquen que des de l'Ajuntament "mai hi ha hagut interès de debatre sobre la plaça de la Noguera".

Des de l'Ajuntament, sempre han assegurat que no tenen marge de maniobra, ja que es tracta d'un espai privat cedit temporalment i que de les obres resultants en quedarà també un espai de trobada -més petit-.

Arxivat a